Vitessenaar denkt aan vertrek in de zomer

Foto: Vitessenaar denkt aan vertrek in de zomer

Komende zomer gaan er weer de nodige spelers vertrekken bij Vitesse. Niet alleen sterspelers als Riechedly Bazoer, Danilo Doekhi (beiden aflopend contract) en Loïs Openda (gehuurd), maar ook wisselspeler Patrick Vroegh gaat mogelijk weg.

De laatste basisplaats van Vroegh dateert van december, het lijkt erop dat Vroegh komend weekend tegen Go Ahead Eagles weer eens een kans vanaf de aftrap krijgt. “Het lijkt erop dat ik weer eens mag spelen. Dat heb ik wel nodig. Ik ben blij dat ik het vertrouwen weer eens krijg en kan laten zien waar ik goed in ben”, vertelt Vroegh aan Omroep Gelderland.

Met hoe het de laatste weken ging is Vroegh logischerwijs niet content. “Nee, ik krijg te weinig kansen en ik maak te weinig minuten. Natuurlijk praat ik daarover met de trainer (Thomas Letsch, red.). Ik wil weten hoe hij erover denkt en ik laat hem weten hoe ik erover denk. Dat is dan ook een man op man-gesprek. Nee, dan liggen we niet heel ver uit elkaar hoor. We kunnen goed met elkaar overweg, maar als ik niet speel, wil ik daar wel serieus over met elkaar praten.”

‘Lastig seizoen’

“Het is inderdaad een lastig seizoen voor mij. Ik start niet vaak en dat is lastig en frustrerend, daar zal ik eerlijk over zijn. Maar ik laat mezelf nooit uit het veld slaan, zolang ik hier onder contract sta. Ik blijf hard werken en ik heb alleen invloed op mijn eigen kunnen. Ik ben ook wel realistisch hoor, ik heb met Sondre Tronstad en Matus Bero twee hele goede spelers voor mij. Maar op dit soort momenten, zoals zondag, moet ik laten zien dat ik er klaar voor ben.”

Al koestert Vroegh zeker geen persoonlijke wrok jegens trainer Letsch. “Dat is ook niet de oplossing. Hij maakt keuzes en die zijn lastig voor mij ja. Maar ik heb alleen invloed op mezelf. Dus ik maak me niet druk om zaken waar ik geen invloed op heb. Wat dit betekent voor mijn toekomst? We gaan het zien. Maar ik denk daar zeker wel over na.” Afgelopen winter wilde hij al verhuurd worden, maar door alle onrust rondom de toenmalige eigenaar (Oyf, een Rus) gebeurde dat niet.

TIP: Wint Vitesse bij Go Ahead Eagles? Win 2.44 keer je inzet bij Circus!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Vroegh hoort vast in de basis

  • Eens
  • Oneens
31+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie