‘Vitesse zet relatie met achterban op scherp’

Foto: ‘Vitesse zet relatie met achterban op scherp’

Het zijn roerige tijden bij Vitesse. De Arnhemmers verloren de eerste twee competitiewedstrijden roemloos en groen licht voor de overname is er nog altijd niet. Sterker nog: het is vooral héél stil.

Omroep Gelderland noemt het een bewuste tactiek van Vitesse om het overnameproces in stilte te sturen. “De directie van Vitesse is rondom dit juridisch ingewikkelde proces een oester. Niets lekt uit en dat is ook weer knap voor een voetbalclub waar normaal gesproken veel dingen snel op straat liggen. Mensen die dicht op de club zitten of werknemers die al tientallen jaren bij Vitesse werken, weten niets”, zo meldt het regionale medium.

Relatie dreigt te knappen

Door het gebrek aan communicatie staat de relatie met de achterban wel ter discussie. Omroep Gelderland schrijft hierover: “Er is veel verdeeldheid. Steeds meer supporters (ook te zien aan de belangstelling bij wedstrijden) hebben het gehad met Vitesse, maar in voetbal regeert vaak ook de waan van de dag. Emoties spelen een belangrijke rol. Sommigen zeggen dat ze hun ‘cluppie naar de klote’ zien gaan.”

“Jan Snellenburg, die Vitesse financieel meerdere keren redde van de ondergang en jarenlang bestuurder was, meldt zelfs dat hij ‘zijn interesse aan het verliezen is en geen enkele binding meer voelt’. Supporters balen dat er zoveel kwaliteit is vertrokken en aartsrivaal NEC hun club aan het inhalen is. Ze snakken bovendien naar duidelijkheid. Als die er niet is, raken ze logischerwijs van slag”, zo luidt de conclusie.

Sportief gaat het ook al niet lekker in Arnhem. Vitesse raakte deze zomer veel basisspelers kwijt en dat werd meteen pijnlijk zichtbaar tijdens de competitiestart. 

TIP: Wint Vitesse van Heerenveen? Win 1,95 keer je inleg via Unibet!

Komt Vitesse hier goed uit?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
138+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie