Vitesse-revelatie ziet voorbeelden bij Ajax en PSV: “Hij was geweldig”

Foto: Vitesse-revelatie ziet voorbeelden bij Ajax en PSV: “Hij was geweldig”

Als het aan Anis Hadj Moussa ligt blijft zijn periode bij Vitesse niet beperkt tot een half jaar. De creatieve rechtsbuiten heeft het uitstekend naar zijn zin in Arnhem.

Anis Hadj Moussa is een lichtpuntje in de huidige selectie van Vitesse

Hadj Moussa wordt de tweede seizoenshelft gehuurd van het Belgische Patro Eisden. Zit een langer verblijf bij Vitesse er in? “Waarom niet?”, reageerde Hadj Moussa in gesprek met Voetbal International. De Algerijn is in Frankrijk opgegroeid, maar koestert niet de droom om per se in de Ligue 1 te spelen. “Het kan overal, daar waar ik de vrijheid krijg om te doen waar ik goed in ben. Maar nu draait alles om Vitesse. Daarna keer ik terug naar Patro en zien we wel verder.”

Hadj Moussa duidt een groot verschil tussen het spel in Nederland en België. “In Nederland heb je tijd en ruimte om een bal aan te nemen, in België zitten er direct twee tegenstanders in je nek”, stelt de revelatie van de nummer zeventien van de Eredivisie. Hij merkt dat er in Nederland meer ruimte is, omdat tegenstanders hoog druk zetten. “Als het lukt daar onderuit te spelen, verschaf je jezelf ruimte als ploeg.”

Anthony en Bakayoko

In het verleden ontwikkelden spelers als Mason Mount, Martin Ødegaard en Loïs Openda zich bij Vitesse. Hadj Moussa stelt dat de Nederlandse competitie zich daarvoor uitstekend leent. “Antony, een speler met trucjes die zich in Nederland heeft getoond. Hij was geweldig bij Ajax”, klonk de aanvaller enthousiast. “Voor Hakim Ziyech geldt dat ook en Johan Bakayoko bij PSV vind ik ook een mooi voorbeeld van een jonge speler die zichzelf hierop de kaart zet. Dat wordt ook een topper, hoor.”

Moet een Eredivisie-club Hadj Moussa in de zomer oppikken?

  • Ja, heerlijke speler!
  • Nee, hij is niet heel effectief
104+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie