Verweij over Overmars: “Waarom geen aangifte?”

Foto: Verweij over Overmars: “Waarom geen aangifte?”

Mike Verweij zet vraagtekens bij de schorsing van Marc Overmars. De voormalig Ajax-directeur mag vanwege grensoverschrijdend gedrag een jaar lang geen functie bekleden in Nederland.

Ajax-watcher zet vraagtekens bij schorsing

Na langdurig onderzoek heeft de ISR deze week een schorsing van één jaar opgelegd. “Ik heb met een topjurist gesproken”, reageert Verweij in de podcast Kick-Off. “”En die zei: ‘Als een onderzoek negentien maanden duurt en er komt zo weinig nieuws aan het licht…’ Overmars heeft natuurlijk een dickpic gestuurd en dat had nooit mogen gebeuren, laat dat duidelijk zijn.”

“Maar het ISR is dus gaan graven en spitten”, zo vervolgt de journalist van De Telegraaf. “En al het andere wat er op tafel kwam, dat werd óf niet aannemelijk geacht óf niet voldoende aannemelijk. Dus de zaak waarvoor hij nu wordt veroordeeld was bekend en daar is eigenlijk niet heel veel bijgekomen.” Valentijn Driessen vindt de schorsing wel terecht, maar haakt Verweij in “Waarom heeft die vrouw geen aangifte gedaan?”

Verweij heeft wel een idee: “Dat is kennelijk omdat die foto niet zomaar gestuurd werd. Dat neemt niet weg dat het belachelijk is dat een meerdere zo’n foto stuurt. Laat daar echt geen discussie over bestaan. Maar als zo’n foto wordt gestuurd, dan loop je toch naar diegene die dat doet toe en zeg je: ‘Hé mafkees, dit wil ik niet’. En niet iedereen kan dat, zeker niet bij iemand die jouw meerdere is. Maar op een gegeven moment kun je iemand ook blokkeren.”

Overmars werkt momenteel voor het Belgische Royal Antwerp FC. Voorlopig mag hij die werkzaamheden gewoon blijven vervullen.

Eens met Verweij?

  • Ja
  • Nee
140+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie