VERKOOPGEKTE Ajax, Leeuwinnen AMATEURISTISCH | Twee Viertje met Aad #44

Foto: VERKOOPGEKTE Ajax, Leeuwinnen AMATEURISTISCH | Twee Viertje met Aad #44

Ajax is als een gek aan het verkopen, maar wacht nog met toeslaan voor die paar grote aankopen. Aad de Mos denkt dat de Amsterdammers bijvoorbeeld voor Mohammed Kudus meer dan 60 miljoen euro kunnen krijgen. “Als ze voor een keeper als André Onana al 60 miljoen betalen….”, rept de oud-trainer van Ajax in aflevering 44 van de SoccerNews.nl-podcast Twee Viertje met Aad. Daarin maakt hij ook korte metten met de Oranje Leeuwinnen en de hele staf eromheen: “AMATEURS!”.

Twee Viertje met Aad aflevering 44: Oranje Leeuwinnen, Ajax-verkopen, KNVB-feestjes, Xavi-gijzeling, Feyenoord-probleem en ‘Oud-Barcelona’

‘Staf Oranje Leeuwinnen gaat alleen maar naar KNVB-feestjes’

De KNVB en de Leeuwinnen dachten de boel zo goed voorbereid te hebben, maar alles gaat mis. Velden met glas en steen, hobbelige trainingsvelden, slechte omstandigheden, ophef over Haka’s en nu trainen ze in voorbereiding op de eerste WK-wedstrijd (zondag om 9.30 uur) op een cricketveld. “Het is gewoon amateuristisch”, zegt de SoccerNews.nl-analist in de rubriek Raad van Aad. “Ze hebben een staf van dertig mensen. Wat voeren die uit? Ze hadden veel vaker de boel moeten controleren en eerder betere velden moeten regelen. Nu wordt de schuld naar de FIFA geschoven, maar dat is niet juist. Het is de schuld van het Nederlands elftal zelf.”

De oud-trainer van onder meer PSV, Ajax en KV Mechelen weet wel hoe het komt. “Ze gaan allemaal naar zo’n bijeenkomst waar de ambassadeur van Nederland een feestje geeft. Ik ken die KNVB-feestjes wel, dat schiet niet op. Ze moeten nu al vooruit reizen voor de volgende speelplekken.” Wat is de oorzaak dat opeens het amateurisme zegeviert? “Waarschijnlijk zijn het ook allemaal amateurs die daar werken. Als je professioneel bent kan dit niet gebeuren.”

Moeten de Oranje Leeuwinnen net zoveel betaald krijgen als de Oranje-mannen?

De vraag rijst natuurlijk altijd of de Oranje Leeuwinnen en het vrouwenvoetbal in het algemeen niet meer richting de beloningen van het mannenvoetbal moet gaan. Aad de Mos heeft daar een duidelijke mening over, die je waarschijnlijk wel kan raden. In het begin legt hij uit dat op termijn het vrouwenvoetbal wel achter het mannenvoetbal aangaat. “De 100 miljoen-transfer is al geweest bij de mannen, de vrouwen zullen niet achterblijven. Het kost alleen tijd voor die vrouwenemancipatie.”

Verder voorspelt De Mos in Match of the Weekend de uitslag van Oranje Leeuwinnen tegen Portugal, zondag om 9.30 uur. In Transfertijd worden alle transferstenen omgekeerd en hebben presentator Eimert Pruis en SN-analist De Mos het over de laatste transfernieuwjes en transfergeruchten. Xavi Simons wordt gegijzeld door zijn zaakwaarnemers. Waarom gaat hij in godsnaam naar RB Leipzig? Er zit niet zo’n groot verschil tussen Leipzig en PSV”, zo is de PSV-man van mening die verder wacht op de grote aankoop van Ajax en ook een transfertip heeft voor de Amsterdammers. Een interessante speler die bij een Europese topclub onlangs nog een prachtige goal maakte.

‘Te Kloese is slim genoeg: Giménez gaat niet weg’

Net als bij Ajax zijn ze bij AZ geld aan het tellen. In Alkmaar zullen ze alleen geen plotse grote uitgaven doen, ook niet naar de tientallen binnen stromende miljoenen van Tijjani Reijnders, Milos Kerkez en Sam Beukema. “Nee, daar zit het goed in elkaar. Net als bij Feyenoord. Dennis te Kloese doet geen gekke dingen. Die is ook slim genoeg om Giménez niet te laten gaan.” Ook als de clubs na het Gold Cup-succes in de rij staan voor de Mexicaanse Feyenoord-spits? “50 miljoen is leuk en aardig nu, maar straks kan je Giménez na een Champions League-seizoen écht voor de hoofdprijs verkopen.”

Feyenoord heeft wel een probleempje wat dat betreft. Door een schorsing missen de Rotterdammers Giménez in de eerste twee Champions League-duels. Danilo – “Die mag weg, is een net-niet speler.” – zou hem kunnen vervangen. “Anders spelen ze gewoon met een valse nummer 9. Trainer Arne Slot is creatief genoeg om daar iets op te verzinnen”, aldus De Mos, die ook uitlegt wat trainer Erik ten Hag nog nodig heeft bij Manchester United en wat nu het verschil is tussen Real Madrid (die topspelers binnenhalen) en FC Barcelona (die oudjes strikken). Tot slot, over oudjes gesproken, Inter Miami is op weg om ‘oud-Barcelona’ te worden. Want niet alleen Lionel Messi, Jordi Alba en Sergio Busquets gaan in de VS ballen. Presentator Pruis onthult nog een vierde voormalig topper die zich gaat melden in Miami. “Kunnen ze straks weer lekker samen barbecueën.” Check het allemaal in aflevering 44 van Twee Viertje met Aad!

Twee Viertje met Aad 

Oud-trainer, voetbalanalist, rekenwonder en meestervoorspeller Aad de Mos verschijnt wekelijks in een podcast van SoccerNews.nl: Twee Viertje met Aad. In de podcast, waarvan het tweede seizoen inmiddels afgetrapt is, praat de voormalige coach van Ajax en PSV met presentator Eimert Pruis over het laatste voetbalnieuws, actuele wedstrijden en natuurlijk randzaken. Hij geeft ongevraagd advies, reageert op een staalscherpe stelling en blikt vooruit op het weekend. Jij wil natuurlijk als eerste weten wat Aad te vertellen heeft. Abonneer je daarom nú op ons kanaal!

Moeten de Oranje Leeuwinnen financieel beter beloond worden?

  • Ja, evenveel als de mannen want zij doen het beter
  • Ja, de verhoudingen zijn zoek
  • Nee, ze zijn veel te amateuristisch
  • Nee, het is goed zo
173+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie