Verademing bij Ajax: “Stille, maar keiharde verdediger”

Foto: Verademing bij Ajax: “Stille, maar keiharde verdediger”

Ahmetcan Kaplan oogst veel lof na zijn optreden tegen Aston Villa. De verdediger van Ajax wordt geprezen door de televisiekijkers, de analytici en ook zijn teamgenoten. Jorrel Hato geeft aan graag samen te spelen met de recent herstelde Kaplan, die ook complimenten krijgt van John van ‘t Schip.

Jorrel Hato over Kaplan

Kaplan speelde pas zijn derde wedstrijd in Ajax 1 sinds hij terugkwam van een langdurige blessure. Toch speelde de Turk alsof hij al jaren in het hart van de defensie staat. “Hij straalt veel rust uit aan de bal, maar is verdedigend ook echt keihard. Ik vind het alleen maar fijn om naast hem te spelen”, zei Hato op de persconferentie na afloop, in het bijzijn van SoccerNews. “Toen hij net terugkwam zag ik gelijk op de trainingen dat hij een goede speler is. Dat is alleen maar mooi voor ons.”

Doordat Josip Sutalo vanwege een schorsing ontbrak tegen Villa, kon Kaplan zijn Europese debuut maken voor Ajax. Hoe verschillen de twee verdedigers volgens Hato van elkaar? “Het zijn twee andere types. Allebei stille types, maar goede verdedigers. Ik denk dat de kracht van Josip echt in het verdedigen ligt. Ahmed straalt gewoon heel veel rust uit.”

Van ‘t Schip

Ook Ajax-trainer Van ‘t Schip had alleen maar lovende woorden over voor Kaplan. “Ik vond hem echt heel sterk. Hij straalt rust uit aan de bal, maar toont zijn winnaarsmentaliteit in de duels. Hoe hij zich voor een bal gooit. Dat brengt hij ook weer over op spelers om hem heen. De hele verdediging, met Hato, hijzelf en Rensch, speelde een sterke wedstrijd. Als je kijkt naar de leeftijd van die drie en het feit dat Kaplan pas zijn tweede wedstrijd in de basis speelt, is dat een mooie prestatie.”

In de opbouw maakte Kaplan volgens zijn trainer vaak de juiste keuzes. “Hij heeft een goede inspeelpass met de juiste balsnelheid. Daarnaast heeft hij oog voor een bal vooruit tussen de linies, maar ook over de laatste linie van de tegenstander heen. Daar scoorden we afgelopen wedstrijd tegen Utrecht uit.”

Verdient Kaplan nu een vaste basisplaats?

  • Ja, vind ik wel.
  • Nee, vind ik niet.
598+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie