Vechtend AZ krijgt afstraffing tegen Aston Villa

AZ kreeg donderdagavond in de Conference League tegen Aston Villa een zware nederlaag te verwerken. Het team van hoofdtrainer Pascal Jansen ging tegen de Engelsen met 1-4 onderuit.

Zware afstraffing voor AZ

Gedurende de eerste minuten van het duel werd al duidelijk dat beide clubs elkaar behoorlijk onder druk zouden zetten. Vooral Aston Villa begon fanatiek. De bezoekers zorgden ervoor dat beide backs van de tegenstander vast kwamen te staan en dat ook de middenvelders nauwelijks ruimte kregen. Het zorgde voor lastig spel.

Het lukte AZ in de eerste tien minuten desondanks om tot kleine kansen te komen, onder meer via Vangelis Pavlidis. De Griekse spits, die in de Eredivisie behoorlijk in vorm is, slaagde er echter niet in om te scoren. Dat lukte aan de andere kant wel. Na pijnlijk balverlies was het Leon Bailey die namens Aston Villa de score opende.

Mathew Ryan was kansloos en moest toezien hoe AZ op een achterstand kwam te staan. De thuisploeg liet zich echter niet uit het veld slaan en werkte op het veld hard om de gelijkmaker te forceren. Het verwachtte echter niet dat Sven Mijnans tien minuten later een persoonlijke fout zou maken en het doelpunt van Youri Tielemans zou inluiden.

Vlak voor de theepauze leek AZ iets terug te doen via Pavlidis. De aanvaller maakte een doelpunt en liep juichend weg, maar de treffer werd door de arbitrage afgekeurd. Daardoor gingen beide clubs met een 0-2 tussenstand naar de kleedkamers toe en moest AZ in de tweede helft proberen om de stand om te buigen.

Aston Villa in grote vorm

Aston Villa begon echter ook uitstekend aan het tweede bedrijf en had slechts zes minuten nodig om het derde doelpunt te maken. Ditmaal was Ollie Watkins de doelpuntenmaker en bracht hij AZ verder in de problemen terecht. Vijf minuten na de 0-3 werd het nog erger voor AZ: ook John McGinn scoorde namelijk nog.

Knap genoeg bleef de gastheer hard werken en maakte het na ruim een uur spelen via Ibrahim Sadiq een treffer. Hoewel AZ vervolgens nog hard op zoek ging naar meer doelpunten, en het duidelijk de sympathie van het publiek kreeg, was de wedstrijd gespeeld. AZ staat na drie speelronden op de derde plaats in de poule, terwijl Aston Villa koploper is.

Scoreverloop: 0-1 (13′) Leon Bailey, 0-2 (23′) Youri Tielemans, 0-3 (51′) Ollie Watkins, 0-4 (56′) John McGinn, 1-4 (65′) Ibrahim Sadiq

Gaat AZ overwinteren in de Conference League?