‘Vaste basisspeler Feyenoord dreigt plekje te verliezen’

Foto: ‘Vaste basisspeler Feyenoord dreigt plekje te verliezen’

Het zou goed kunnen dat Arne Slot, ondanks de goede prestaties met Feyenoord, in de komende weken een vaste basisspeler gaat slachtofferen. Spits Danilo Pereira zag namelijk hoe zijn vervanger Santiago Giménez gisteren erg goed inviel en ook scoorde, tegen FC Groningen (0-3).

CLubwatcher Dennis van Eersel van RTV Rijnmond noemt het ‘een stevig signaal’ richting de Braziliaan, die ondanks zijn prima cijfers (elf goals en twee assists na 23 wedstrijden) qua spel niet erg veel indruk maakt. De goal van Giménez maakte veel los bij de Mexicaanse linkspoot zelf, maar ook bij de rest. “Je zag de reservespelers ook extra met hem meeleven, vooral de Spaanstalige jongens. Het was zijn derde in de Eredivisie en hij heeft zich in de Europa League ook al laten gelden.”

‘Signaal Giménez naar Danilo’

Van Eersel denkt dat Giménez aardig in de nek van Danilo hijgt. “Het is wel echt een signaal richting Danilo, die na de winterstop de concurrentiestrijd vooralsnog heeft gewonnen en steeds mocht starten. Voor de winterstop gebeurde het ook dat op een gegeven moment Giménez erin kwam. Het is lekker dat hij nu ook in 2023 al een keer heeft kunnen scoren.”

In Groningen was Danilo onzichtbaar, zegt Van Eersel tot slot. “Ik vond hem wel weer keihard werken – het Bryan Linssen-argument – want hij heeft veel meters gemaakt. Constant achter de keeper aanlopen en door op de verdediging. Uiteindelijk betaalt zich dat ook uit: Groningen wordt vermoeid en levert daardoor heel snel de bal weer in. In die zin had hij zeker zijn waarde. Maar je kijkt altijd kritisch naar een spits, want hij staat er om goals te maken. Daarin hebben we hem niet gezien.”

Scoort Feyenoord in de eerste helft al tegen Ajax?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wie vind jij beter?

  • Danilo
  • Gimenez
1647+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie