‘Vandaag Inside-actie ronduit bizar’

Foto: ‘Vandaag Inside-actie ronduit bizar’

Onlangs ging het ‘mis’ bij de persconferentie van het Nederlands elftal, waar Frenkie de Jong bijna een vraag van Hélène Hendriks beantwoordde. De werkgever van de interviewster, Vandaag Inside, wordt nog altijd geboycot door de selectie van het Nederlands elftal.

Persvoorlichter Bas Ticheler stak hier een stokje voor, maar Hugo Borst schrijft in zijn column in het Algemeen Dagblad: “Hij, in een vroeger leven een voortreffelijke voetbalcommentator bij het radioprogramma waar ik nu voor werk, een journalist die naast het verslaan van een voetbalwedstrijd ook aan waarheidsvinding deed, hij had het vorige week kunnen laten lopen. Want de bondscoach had Hélène, directe collega van De Snor (Johan Derksen, red.), zelf gezegd dat het mocht, antwoord geven.”

De journalist vervolgt: “En dan had Frenkie Hélène gewoon antwoord gegeven en dan was de boycot voorbij geweest, gewoon omdat de tijd eroverheen was gegaan. Maar de persvoorlichter in trainingspak stond op de rem en vooral op zijn strepen. Fascinerend en griezelig: wat macht met de persvoorlichter in trainingspak deed! Hij overrulede de bondscoach.”

Vladimir Poetin

Borst is van mening dat het afgelopen moet zijn met de boycot: “Over Virgil van Dijk hoor ik dat hij een enorme persoonlijkheid is. Als veel mensen dat vinden zal het vast kloppen. Benieuwd of hij met zijn collega’s wil bespreken of de boycot niet afgelopen moet zijn. Vooral in het licht van deze tijd is dat een principiële discussie. Want in Oekraïne is het oorlog. Daar en in Rusland is geen journalist veilig. Omdat Poetin gelooft in desinformatie – hij zet persmensen gevangen, journalisten zijn massaal gevlucht – doet hij onafhankelijke journalistiek in de ban. Het is heel moeilijk om zo aan goede informatie te komen. Dat is desastreus. Omdat de waarheid zonder journalisten geweld wordt aangedaan.”

Verdien 17 keer je inleg als Oranje het WK wint!

Inderdaad bizar?

  • Ja
  • Nee
337+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie