Van Nistelrooy ziet ‘ups en downs’: “Te veel”

Foto: Van Nistelrooy ziet ‘ups en downs’: “Te veel”

Ruud van Nistelrooy heeft gemengde gevoelens overgehouden aan de eerste seizoenshelft van PSV. Zijn team boekte een aantal fraaie successen, maar ging desalniettemin ‘slechts’ als nummer drie de winterstop in.

In gesprek met Voetbal International blikt Van Nistelrooy terug op zijn eerste fase als PSV-trainer. “Als ik terugkijk, is de eerste helft van het seizoen er één met ups en downs geweest”, opent de oefenmeester eerlijk. “We hebben met de Supercup (Johan Cruijff Schaal) de eerste prijs gepakt en vervolgens in de Europa League een heel goede campagne gedraaid met dertien punten.”

“In de competitie staan we op een plek waardoor we na de winterstop meedoen om de titel. In zijn algemeenheid kunnen we dus redelijk tevreden zijn, maar vier nederlagen in veertien wedstrijden is natuurlijk wel te veel”, erkent Van Nistelrooy. Zijn team had als nummer één de winterstop in kunnen gaan, maar verloor thuis met 0-1 van AZ. De PSV-trainer ziet een link met het WK, waar meerdere PSV’ers aan meedoen.

De nederlaag tegen AZ doet Van Nistelrooy pijn. “We zaten in een goede reeks en wilden het bevestigen in een topper. Het resultaat is uiteindelijk zeer teleurstellend, want als we hadden gewonnen, hadden we daar gestaan waar we wilden, nadat we ons de afgelopen weken goed hadden teruggeknokt. Het is uithuilen en opnieuw beginnen.”

Estadio R. Sanchez Pizjuan

Europa League Final Stage

16 februari 2023

21:00

Sevilla
PSV Eindhoven
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 1 december 2022 18:46.

Gaat PSV de titel pakken?

  • Ja
  • Nee
81+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie