Van Nistelrooy prijst ‘blunderende’ Drommel

Foto: Van Nistelrooy prijst ‘blunderende’ Drommel

PSV-trainer Ruud van Nistelrooy maakte voorafgaand aan het bekerduel tegen Sparta bekend dat Joël Drommel dit seizoen de ‘bekerkeeper’ is van de Eindhovenaren. Die keuze pakte dinsdag bijna verkeerd uit, nadat Drommel met een ketser Sparta terug in de wedstrijd bracht. De doelman hield PSV echter in de slotminuten ook met een geweldige redding op de been.

Van Nistelrooy had na afloop van het duel, geciteerd door De Telegraaf, dan ook lovende woorden over voor Drommel. “Het belangrijkste voor hem was dat hij de eerste drie, vier ballen na dat moment stabiel pakte en stabiel meespeelde. Die knop ging om. Het ging niet ten koste van zijn vertrouwen. Daarna pakte hij nog die wereldbal. Dat is winst.”

Verbetering bij Drommel

De oefenmeester ziet dan ook een duidelijk verschil bij de doelman ten opzichte van voorgaand jaar. “Hij heeft ook wel momenten gehad vorig seizoen dat het aan zijn vertrouwen ging zitten en dat het meteen duidelijk zichtbaar werd dat hij na een foutje minder ging presteren.”

Van Nistelrooy vertelde dat Drommel zelf aangaf dat hij er niet helemaal goed uitzag bij de tegentreffer van Sparta. “Hij geeft aan, dat hij harder en beter had moeten coachen. Dan was Jarrad weggebleven en had hij de bal kunnen vangen. Of hij had kunnen stompen.”

De oefenmeester was uiteindelijk tevreden dat de zege over de streep werd getrokken, maar was ook kritisch op zijn ploeg. “We hebben gewonnen en daarmee is ons doel bereikt, maar ik vond het verschil tussen de eerste en tweede helft wel te groot. Het is logisch dat je met een 2-0 voorsprong even kijkt wat de tegenstander doet, maar we gaven Sparta te veel het initiatief. Dan komt die goal eroverheen en waren we het helemaal kwijt.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 15 januari 2023 14:29.

Is Drommel wel goed genoeg voor het niveau van PSV?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, hij kan het niet aan
96+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie