Van Nistelrooy beoordeelt eerste seizoenshelft PSV

Foto: Van Nistelrooy beoordeelt eerste seizoenshelft PSV

Ruud van Nistelrooy heeft zijn eerste maanden als PSV-trainer erop zitten. Het clubicoon van de Eindhovenaren wilde eigenlijk niet, maar liet zich alsnog overtuigen. Tot nu toe is hij blij met die keuze.

Van Nistelrooy kijkt tot nu toe tevreden op zijn eerste maanden als trainer van PSV. “We wonnen de Johan Cruijff Schaal, zijn door in de Europa League en we staan er in de competitie goed bij. Wel vind ik dat we drie of vier punten te weinig hebben.”

Eén nederlaag blijft nog wel steken bij de trainer. “De nederlaag tegen AZ was heel jammer, omdat we juist in een goede streak zaten met goede wedstrijden tegen Arsenal, Bodø/Glimt en Ajax.”

Dat kwam ook door de neveneffecten van die nederlaag tegen AZ. “We konden thuis als koploper eindigen, daarom was AZ een enorme deceptie. Het WK heeft daarin wel meegespeeld.”

PSV

Dat PSV in de eerste weken van het seizoen het lastig had, kwam door de manier van spelen vóór Van Nistelrooy. “De patronen daarvan zijn ingesleten, jongens zijn gewend geraakt om iedere training en wedstrijd bepaalde dingen te doen. Ze zijn toch een beetje geconditioneerd. Een transformatie naar een andere speelwijze kost dan tijd”, zei de trainer over de overgang van het Roger Schmidt-voetbal.

De trainer wijst wel op de progressie er is geboekt. “We hebben daarom keihard gewerkt met zijn allen. Op dit moment is negentig procent van de spelers wedstrijdfit, in Klosterpforte in de voorbereiding was dit nog dertig procent.”

Van Nistelrooy

Van Nistelrooy is daarom ook blij met het resultaat tot nu toe. “Daar hebben we veel tijd ingestoken. Het is geweldig dat dit is gelukt en daar gaan we op door. We zijn aan het bouwen, we evalueren voortdurend en ondertussen staan we waar we staan.”

NEC Nijmegen
AZ Alkmaar
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 26 april 2024 21:48.

PSV kampioen?

  • Denk he twel
  • Denk he tniet
56+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie