Van Hooijdonk witheet: ‘Heb het recht hem aan de hoogste boom op te hangen’

Foto: Van Hooijdonk witheet: ‘Heb het recht hem aan de hoogste boom op te hangen’

Pierre van Hooijdonk heeft een jongen die hem onlangs in een bijschrijft onder een foto met de oud-international samen ‘kk zwarte homo’ noemde aan de schandpaal genageld. Van Hooijdonk deelde de foto op zijn eigen account en vernoemde daarbij de Instagram-naam van de jongen in kwestie.

Pierre van Hooijdonk nagelt racist aan de schandpaal

Al snel stuurde de jongen een excuusbrief naar zijn club sc Heerenveen, waar Van Hooijdonk op bezoek was, maar voor Pi-Air is de kous zeker nog niet af. “Dat vind ik te makkelijk. Dit is mosterd na de maaltijd, en ook vanachter het toetsenbord. Als je een vent bent, stap dan in de auto en kom naar me toe.”

Van Hooijdonk vervolgt, in het Algemeen Dagblad: “Ik vind het een heel laffe, schijnheilige streek. Dat je met me op de foto gaat en er dan dit mee doet. Als iemand zo dom is om dat uit eigen naam te doen, vind ik dat ik het recht heb om voor eigen rechter te spelen en hem aan de hoogste boom op te hangen. Als je zoiets op straat roept, kom je er ook niet mee weg.”

De oud-voetballer heeft dan ook geen spijt van zijn reactie. “En ik heb sindsdien heel veel reacties gehad en honderd procent van de mensen is het met me eens. Geen 99 procent, maar echt 100 procent. Iedereen wil af van de social-media-terreur waar we steeds meer mee te maken krijgen de laatste tijd.”

Geen aangifte

Aan aangifte doen dacht Van Hooijdonk niet. “Nee, want ik denk dat dat niet zoveel effect zou hebben. We hebben ook stadionverboden die we blijkbaar niet kunnen handhaven. We zijn hier in Nederland sowieso niet zo goed met het hard aanpakken van dit soort dingen. Dat doen we te slap, te flauw. En ik denk dat we daar niet beter van zijn geworden.”

Goede reactie van Pierre?

  • Ja
  • Nee
903+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie