Van Hanegem laakt ‘penaltyvoorbereiding’ Van Gaal: ‘Bleek allemaal gebakken lucht’

Foto: Van Hanegem laakt ‘penaltyvoorbereiding’ Van Gaal: ‘Bleek allemaal gebakken lucht’

Willem van Hanegem vindt dat de hele voorbereiding op een strafschoppenserie door Oranje een ‘wassen neus’ is geweest. Volgens De Kromme heeft het alleen maar tegen Nederland gewerkt en heeft ook ‘penaltykiller’ Andries Noppert geen indruk kunnen maken. Oranje verloor vrijdag de strafschoppenserie tegen Argentinië.

In zijn column voor het Algemeen Dagblad concludeert Van Hanegem dat alle heisa door Van Gaal om de strafschoppenserie voor niks is geweest. “Louis van Gaal had zo vaak benoemd dat we daar ‘een plusje’ van zouden maken, dat we er nog in zijn gaan geloven ook. Je mag achteraf toch rustig constateren dat al dat gezanik over het nemen en stoppen van strafschoppen ons meer in de weg heeft gezeten dan geholpen.”

Strafschoppenspecialist Noppert

De oud-international kraakt dan ook harde noten. “Met Peter Murphy, Frans Hoek, wetenschappelijk geneuzel en testen in Zeist met vijf keepers. Het bleek allemaal gebakken lucht.” Het optreden van Noppert kon Van Hanegem ook niet bekoren. “Onze strafschoppenspecialist Noppert zat er niet eenmaal dichtbij. Hij klierde wat rond de stip, maar dat zie je al honderd jaar op welk voetbalveld dan ook, dus dat zal toch niet het baanbrekende zijn geweest.”

Van Hanegem heeft dan ook een advies voor opvolger Ronald Koeman. “Na afloop hoorde ik spelers terecht zeggen dat je een stadion vol fluitende mensen en enorme vermoeidheid niet kunt nabootsen op de training als je een strafschop oefent. Dat was wel bekend, dus Ronald Koeman hoeft daar richting het EK 2024 in Duitsland niet zo interessant over te gaan doen.”

Denk jij dat het trainen op penalty’s helpt?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat is echt onzin
280+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie