Van Hanegem: “Dan is Higler de verkeerde”

Foto: Van Hanegem: “Dan is Higler de verkeerde”

Willem van Hanegem heeft zich zondag gestoord aan de spelers van FC Twente en scheidsrechter Dennis Higler. De Tukkers wonnen met 2-1 van ‘zijn’ Feyenoord, maar de manier waarop zit hem behoorlijk dwars.

AD-columnist haalt uit naar spelers FC Twente

“Alles is daar gebaseerd op het randje opzoeken, dan gaat dat publiek er volledig achter staan en heb je een zware wedstrijd”, zo schrijft Van Hanegem in zijn wekelijkse column voor het Algemeen Dagblad. “Als ze niet in De Grolsch Veste spelen, zie je al dat het een stuk minder is. Maar Feyenoord, kom op zeg. Die jongens hebben toch tegen Atlético Madrid gespeeld? En tegen Lazio? Dan laat je jezelf toch niet zo opzijzetten door jongens als Steijn, Sadílek, Hilgers en Pröpper? Ze rollen bij Twente als ze een voorsprong hebben elk duel over het gras.”

“En natuurlijk moet je dan ook een scheidsrechter hebben die iets kan. En dan is Dennis Higler de verkeerde”, verzucht Van Hanegem. “Die man heeft de hele wedstrijd dat gebaar naar zijn stopwatch gemaakt. Stoer van ‘rek nou geen tijd, want we spelen net zo lang door’. Maar de trainers hebben zich bij FC Twente – Feyenoord de zenuwen gewisseld. De verzorger van FC Twente moest om de paar minuten naar spelers sprinten die net deden of ze zwaar geblesseerd waren. De VAR had zo’n beetje een kwartier nodig om te bekijken of de 2-0 nou wel of geen buitenspel was. En dan trekt die Higler er welgeteld zes minuten bij. Hoe kan dat? In de blessuretijd had Twente gewoon weer twee ‘zwaar’ geblesseerde spelers. En als je een snotneus hebt, laat Higler verzorging toe.”

Feyenoord verdiende geen resultaat

Van Hanegem benadrukt dat Feyenoord ‘geen punten’ verdiende. “En een kwartier extra tijd was ook de redding niet geweest. Maar misschien kunnen we in Nederland nog eens kijken naar de blessuretijd. Er gaan miljoenen om in de sport, maar extra tijd is nog steeds een kwestie van hoe de pet staat bij de scheidsrechter. Verder gun ik Joseph Oosting zijn successen, hoor. En het Twentse publiek was blij, dat snap ik. Maar ik heb er met ergernis naar gekeken. En nee, dat heeft niets te maken met het feit dat Feyenoord mijn club is.”

Eens met Van Hanegem?

  • Ja
  • Nee
723+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie