Van Dijk: ‘Vaak op één lijn met Van Gaal’

Foto: Van Dijk: ‘Vaak op één lijn met Van Gaal’

Virgil van Dijk ontkende maandagmiddag op de persconferentie zijn voorkeur voor een 4-3-3 systeem. De aanvoerder van Oranje had het nieuwe spelsysteem van bondscoach Louis van Gaal aan de kaak gesteld na de overwinning tegen Denemarken. In gesprek met de NOS liet van Dijk zaterdag min of meer weten een voorkeur te hebben voor het 4-3-3 systeem in plaats van het nieuwe 1-3-4-1-2 systeem dat Van Gaal invoerde tegen de Denen.

Van Dijk ontkrachtte op de persconferentie zijn eerdere uitspraken. “Dat systeem speel ik week in week uit (bij Liverpool, red.). Ik zei dat we dat systeem nog uitstekend kunnen spelen, maar dat we hebben laten zien waarom de bondscoach dit systeem wil spelen.” De verdediger van Liverpool vertelde daarnaast dat het met de heftigheid van de discussies over het nieuwe spelsysteem wel meevalt. “We zitten vaak op één lijn. Het is zeker wennen, maar ik vind het leuk. Ik ben het niet gewend, maar het wil niet zeggen dat ik het niet kan. Je moet je alleen aanpassen.” Van Gaal grapte vervolgens dat het systeem op het lijf was geschreven van Van Dijk. 

Uitstekende optie voor WK

De centrumverdediger ziet dan ook voldoende mogelijkheden met het nieuwe systeem en hoopt dat Oranje het zich eigen kan maken voor het WK in Qatar. “Hopelijk kunnen we hier heel goed in worden en wordt het een goede optie voor het WK. We hebben een fantastische selectie, die dit ook kan. Maar je moet het in de wedstrijden goed uitvoeren. We gaan het zien.” Van Gaal is blij dat zijn spelers in ieder geval hun mening laten horen. “Iedereen heeft zijn voorkeur. In Nederland word je geboren met 4-3-3. De jongste elftallen spelen in die formatie, dus dat is logisch. Je blijft altijd dicht bij jezelf, dan ben je ook het meest betrokken bij alles.” Van Gaal zei daarnaast dat het geen zekerheid is dat het nieuwe systeem ook daadwerkelijk het systeem wordt waarmee Nederland gaat spelen op het WK, maar acht de kans wel groot. “Mijn overtuiging is dat we het beste in dit systeem kunnen spelen, maar dat is theorie. In de praktijk kan dat anders zijn, maar helaas krijg ik meestal gelijk.”

Nederland wint van Duitsland voor 2,37 keer je inzet!

Wordt Nederland wereldkampioen?

  • Ja
  • Nee
25+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie