Van der Vaart: ‘Voor mij echt de absolute uitblinker in de Klassieker’

Foto: Van der Vaart: ‘Voor mij echt de absolute uitblinker in de Klassieker’

Rafael van der Vaart voorspelde een 3-0 zege voor Ajax, maar dat pakte toch net even iets anders uit: Feyenoord won in de Johan Cruijff Arena, met 2-3. En die zege mag vooral op het conto bij trainer Arne Slot, vindt Raffie.

Van der Vaart: ‘Arne Slot absolute uitblinker in Klassieker’

“Dit is goed wisselen en dan verdien je het om een wedstrijd te winnen”, zegt Van der Vaart in Studio Voetbal. “Ik ben in het stadion geweest en dan zit je het live te kijken. Dan zie je het heel goed: voor mij is Arne Slot de absolute uitblinker van vandaag. Alle spelers van Feyenoord zijn allemaal prima voetballers, maar er zal er niet een bij Barcelona, Real Madrid of een andere grote club belanden. Dat is toch wat je denkt, vanuit Ajax-perspectief, met dit elftal tegen dit Feyenoord?”

‘Dit is wisselen, dan verdien je het om een wedstrijd te winnen’

De ‘hand van Slot’ was zondagmiddag cruciaal, stelt Van der Vaart. “De linksback krijgt geel, maakt nog een overtreding en hup, Slot haalt hem er meteen uit. Dat hadden weinig trainers gedaan, maar het is een perfecte wissel. Vervolgens staat het 2-2 en zet hij Danilo erin voor Szymanski. Dat vind ik gewoon heel sterk, dat je dat doet als je gelijk staat in een uitwedstrijd bij Ajax.”

“Slot was de absolute uitblinker en is echt een geweldige trainer. Dit is wisselen, dan verdien je het om een wedstrijd te winnen en dan ben ik de eerste die zegt dat Feyenoord verdiend heeft gewonnen”, aldus Van der Vaart tot slot.

‘Wieffer geen absolute top’

Eerder in de uitzending uitte de voormalig middenvelder lichte kritiek op de bewierookte Mats Wieffer. “Ik vind het een goede speler, maar ik heb tegen Ajax ook momenten gezien waarop hij net wat handelingssnelheid tekortkomt voor het absolute topniveau. Ik zie hem niet bij Barcelona of Real Madrid belanden.”

Slot is een trainer voor de wereldtop

  • Eens
  • Dat niet
722+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie