Van der Vaart na Klassieker: ‘Goede speler, maar geen top’

Foto: Van der Vaart na Klassieker: ‘Goede speler, maar geen top’

Rafael van der Vaart is tijdens De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord (2-3) niet helemaal overtuigd geraakt van de kwaliteiten van Mats Wieffer, die afgelopen week voor het eerst werd opgeroepen voor het Nederlands elftal.

‘Mats Wieffer komt handelingssnelheid tekort voor absolute top’

Pierre van Hooijdonk stelt in Studio Voetbal dat Wieffer zowel tegen Shakhtar Donetsk (7-1) als in Amsterdam ‘met vlag en wimpel is geslaagd voor de test’. “In het tweeluik met Shakhtar was hij ook al erg goed, maar als je in de topwedstrijd van de Nederlandse competitie zo speelt, denk ik dat er geen twijfel meer over mogelijk is. Hij maakt de juiste keuzes, hij scant goed en weet daardoor waar de bal naartoe moet. Hij zorgt voor rust in de ploeg. Ik zou hem vrijdag tegen Frankrijk opstellen naast Frenkie de Jong.”

Collega Van der Vaart is minder enthousiast. “Ik zou hem eerder tegen Gibraltar laten beginnen. Niet tegen Frankrijk, zeker niet. Ik vind het een goede speler, maar ik heb tegen Ajax ook momenten gezien waarop hij net wat handelingssnelheid tekortkomt voor het absolute topniveau. Ik zie hem niet bij Barcelona of Real Madrid belanden.”

Mogelijk Oranje-debuut

Wieffer (23) heeft pas zestien Eredivisie-wedstrijden in de benen voor Feyenoord, maar debuteert (net als ploeggenoot Lutsharel Geertruida en Anderlecht-doelman Bart Verbruggen) nu al in de Oranje-selectie van bondscoach Ronald Koeman. Vrijdag 24 maart wordt er afgetrapt tegen Frankrijk, drie dagen later wacht Gibraltar.

Is Wieffer in potentie absolute top?

  • Ja
  • Nee
471+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie