Van der Vaart gaat in op Cillessen-kwestie: ‘We hebben het toch niet over Van der Sar’

Foto: Van der Vaart gaat in op Cillessen-kwestie: ‘We hebben het toch niet over Van der Sar’

Jasper Cillessen kreeg vrijdag het voor hem slechte nieuws te horen dat hij niet geselecteerd is door bondscoach Louis van Gaal voor het WK in Qatar. Volgens Rafael van der Vaart hebben zijn eerdere uitspraken over de doelman niets te maken met het passeren van Cillessen.

Van der Vaart noemde Cillessen eerder een ‘naar mannetje’ en ging zondag aan tafel bij Studio Voetbal in op het passeren van de NEC-doelman door Van Gaal. “Er is toch niemand die denkt omdat ik naar mannetje heb gezegd en omdat Wesley wat heeft gezegd, dat Louis van Gaal denkt: ik neem Cillessen niet mee…?” sprak Van der Vaart zich uit.

Speel gratis mee met het €100.000 SoccerNews WK-spel!

De voetbalanalist vindt het logisch dat de doelman er niet bij zit. “Of je maakt hem eerste keeper of je neemt hem niet mee.” Van der Vaart is van mening dat de aandacht voor Cillessen sterk overdreven is. “Hij was bij Ajax eerste keeper en ging naar Barcelona. Was hij daar eerste keeper? Was hij daarna bij Valencia eerste keeper? Hij is nooit onomstreden geweest. Het gaat uiteindelijk om presteren. We hebben het toch niet over Van der Sar die niet wordt geselecteerd?

Al Thumama Stadium

World Cup Grp. A

21 november 2022

17:00

Senegal
Netherlands
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 21 november 2022 16:59.

Is het terecht dat Cillessen niet geselecteerd is?

  • Ja, dat is terecht
  • Nee, had erbij moeten zitten
298+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie