Van der Vaart: “Echt een megatalent, kan beste ter wereld worden”

Foto: Van der Vaart: “Echt een megatalent, kan beste ter wereld worden”

Rafael van der Vaart vindt dat Doneyll Malen momenteel niet het maximale uit zijn carrière haalt. Hoewel de aanvaller een sterke periode doormaakt bij Borussia Dortmund, daar vindt de oud-international dat de voormalig PSV-aanvaller nog stappen te zetten heeft. Vooral op mentaal gebied, want Van der Vaart is van mening dat Malen de potentie heeft om uit te groeien tot beste speler van de wereld.

Van der Vaart ziet in Malen beste speler ter wereld

Malen kwam dit seizoen voor Dortmund in 31 duels tot dertien doelpunten en vier assists en is een belangrijke pion in het elftal van trainer Edin Terzic. Ook in Eindhoven was Malen vorige week belangrijk voor BVB, waar hij op fraaie wijze scoorde. Van der Vaart vertelt bij Rondo onder de indruk te zijn van de kwaliteiten van de aanvaller, maar denkt ook dat de Oranje-international zijn top nog niet heeft bereikt. “Ik vind hem zo goed….”

“Ik heb het al vaker gezegd: het lijkt wel alsof hij bijna niet gelooft… De vraag die ik eigenlijk aan hem wil stellen is: wil je de beste speler van de wereld worden? Want hij heeft echt alles om dat te kunnen worden. Daar ben ik echt honderd procent van overtuigd”, vervolgt Van der Vaart, die eigenlijk persoonlijk die boodschap wil inpeperen bij Malen. “Ik wil hem bijna bij zijn strot pakken…Ik zie in hem echt een megatalent. Het irriteert mij dat hij er niet alles uithaalt. Ik zie een potentie die niemand heeft.”

Janssen en Van Basten nuanceren uitspraken Van der Vaart over Malen

Theo Janssen, eveneens te gast, ziet het toch anders en richt zich op Van der Vaart. “Jij hebt weleens gezegd: ‘Als ik alles uit mijn voetbalcarrière had willen halen, dan had ik in mijn leven heel veel moeten inboeten. En dat had jij er niet voor over. Misschien heeft hij dat ook niet. Misschien vindt hij het leven eromheen wel belangrijk.” Ook Van Basten ziet in Malen niet een absolute topspeler. “Hij mist de dominantie om elke wedstrijd het verschil te maken. Hoeveel doelpunten maakt hij? Dortmund wordt ook niet jaarlijks kampioen. Dat zijn dingen die je als grote speler moet realiseren. Jij zegt dat hij de beste speler van de wereld kan worden, daar zit ik echt ver vanaf.”

Eens met Van der Vaart?

  • Ja, Malen kan beste ter wereld worden
  • Nee, Van der Vaart kraamt onzin uit
200+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie