Van der Gijp looft dé uitblinker van Oranje: ‘Lust voor het oog’

Foto: Van der Gijp looft dé uitblinker van Oranje: ‘Lust voor het oog’

René van der Gijp heeft in Vandaag Inside uitgebreid de loftrompet uitgestoken voor dé uitblinker van het Nederlands elftal gisteren tegen de Verenigde Staten, Denzel Dumfries. De rechter wingback was goed voor twee assists, een goal en een redding op de doellijn.

“Ik wil mijn gelijk niet halen, want dat interesseert me niks, maar die Dumfries… als hij er kan komen, dan breekt hij door de Chinese muur, hè? Wat was hij goed! Het is een lust voor het oog, ook de energie die hij uitstraalt, daar word je toch hartstikke blij van?”

Ook Dick Advocaat was lyrisch over Dumfries, alsook over Daley Blind op links. “De eerste drie wedstrijden konden de backs niet opkomen, omdat de tegenstander met vijf man speelde. Nu speelden ze tegen een viermansdefensie en was er continu ruimte. Die krijgen ze tegen Argentinië niet, hoor.”

Zimmerman en Ream

Wie Van der Gijp iets minder goed vond, waren centrumverdedigers Tim Ream (Fulham) en Walker Zimmerman (Nashville SC). “Die kunnen er helemaal niets van. Echt geen gezicht. En dan kom je 1-0 voor… Soms loopt een wedstrijd anders dan je gepland had. Dus je maakt 1-0 en je laat die centrumverdedigers vrij. Wat doen zij? Die spelen hem naar elkaar, dan weer naar elkaar, dan weer, en dan spelen ze hem naar Virgil van Dijk. Elke keer als Oranje de bal verliest komt-ie bij die twee, want dat zijn de enigen die vrijstaan. Ze betrokken de keeper er nog bij… Maar het was gewoon lachwekkend!”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 3 februari 2023 04:15.

Dumfries was de beste op het veld

  • Eens
  • Oneens
389+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie