Van den Boomen voelt zich verantwoordelijk voor onrust bij Ajax

Foto: Van den Boomen voelt zich verantwoordelijk voor onrust bij Ajax

Branco van den Boomen hoopt dat de rust in Amsterdam snel is teruggekeerd, zo vertelt hij in een interview met ESPN. Volgens de middenvelder voelt de spelersgroep zich medeverantwoordelijk voor de huidige situatie bij Ajax.

Verantwoordelijkheidsgevoel Van den Boomen

Waar de inmiddels ontslagen Sven Mislintat gedurende de transferzomer twaalf versterkingen binnenhaalde, zijn er vooralsnog slechts weinig spelers die renderen. Het zorgde de voorbije weken voor gemengde resultaten en een pijnlijke veertiende plaats in de Nederlandse competitie, waardoor er snel verandering moet komen.

Zondagmiddag lukte de ommekeer nog niet. Van den Boomen kreeg van Maurice Steijn een basisplaats toebedeeld en zag hoe Ajax op een 0-3 achterstand kwam te staan. Vlak na de theepauze werd het duel, dat woensdagmiddag zonder publiek wordt uitgespeeld, definitief gestaakt. Van den Boomen voelt de pijn in de club.

“Je gaat met elkaar praten en probeert oplossingen te zoeken om die wedstrijd te kantelen. Toen het definitief gestaakt was, was iedereen wel stil en in mineur”, herinnert de speler zich. “We balen ook omdat wij medeverantwoordelijk zijn voor de situatie. Als wij beter zouden presteren, dan zou het niet gebeuren. Daardoor voel je je verantwoordelijk en dat doet wel pijn.”

Supportersrellen in Johan Cruijff ArenA

Van den Boomen merkte in het duel weinig van de onrust op de tribunes. “Je bent toch gefocust op die wedstrijd. Je bent bezig met wat er op het veld gebeurt. Wat daaromheen gebeurt kun je ook niet controleren, dus het is een lastige situatie. De stand was al treurig en dat je het niet af kunt maken, is vooral voor het publiek vervelend.”

Hoort Van den Boomen bij Ajax in de basis te staan?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
630+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie