Van Bommel oogst lof: ‘Hij staat er goed op in België’

Foto: Van Bommel oogst lof: ‘Hij staat er goed op in België’

Mark van Bommel kende een vliegende start bij Royal Antwerp FC. De Nederlandse oefenmeester reeg de zeges aan rij, maar de laatste weken zit de klad er een beetje in. Van de laatste vijf duels werden er drie verloren, maar Belgische voetbalkenners verwachten niet dat Antwerp volledig in gaat storten onder Van Bommel, zoals hem dat wel gebeurde bij VfL Wolfsburg.

Oud-PSV-spits Marc Degryse vindt in gesprek met De Telegraaf dat er geen reden tot paniek is. “Het is zeker niet ineens dramatisch nu het een paar keer verkeerd is gevallen. Over de hele linie heeft hij het tot nu toe heel goed gedaan.” Patrick Goots, de huisanalyticus van de Gazet van Antwerpen, is het roerend eens met Degryse. “Van Bommel levert heel goed werk. Antwerp staat op een heel mooie tweede plaats met een geweldig puntentotaal. Dat had voor dit seizoen niemand kunnen voorzien. “

Goots vond de wedstrijd tegen Standard Luik wel een pijnlijke uitglijder, maar zag dat Antwerp ongelukkig de topper verloor van KRC Genk. “Het was een goede wedstrijd van beide zijden. Een gebrek aan efficiëntie van de zijde van Antwerp gaf de doorslag. Vincent Janssen, die een sterke wedstrijd speelde, en Jurgen Ekkelenkamp, verzuimden grote kansen te benutten. Dat was de sleutel tot de wedstrijd.” Ook Degryse deelde die mening. “Het was een beetje door pech dat ze verloren en door de kwaliteit van RC Genk, want die zitten in een geweldige flow en zijn beter met de kansen omgesprongen. Maar Antwerp speelde niet slecht en er is geen enkele reden om te denken dat het nu als een kaartenhuisje in elkaar zal zakken. Het elftal zit goed in elkaar.”

Van Bommel staat er goed op in België

Degryse vindt dat Van Bommel het beter voor elkaar heeft dan zijn voorganger Brian Priske. “Van Bommel heeft ook moeilijke beslissingen durven nemen, zoals Radja Nainggolan buiten de kern zetten en Vincent Janssen verkiezen boven Michael Frey voor de spits.” Degryse denkt dat Van Bommel heeft geleerd van zijn eerdere avonturen bij PSV en Wolfsburg. “Ik begreep dat hij zich bij PSV met alles en iedereen ging bemoeien, maar ik denk dat hij er ook zeker van geleerd heeft. Daarbij denk ik dat zo’n situatie zich bij Antwerp niet snel zal voordoen, omdat Marc Overmars er is om als td bij te sturen. Van Bommel staat er goed op in België.”

Goots stelt dat Van Bommel nog wel een lastige serie krijgt tot aan de winterstop. “Tot aan de winterstop spelen ze nog tegen Charleroi en Anderlecht, die allebei net de trainer eruit hebben gegooid, en Club Brugge, dat veruit de beste selectie heeft van alle teams. Dat zijn drie lastige wedstrijden, maar als Van Bommel daar nog vier, vijf punten uit pakt, dan kan hij terugkijken op een geweldige heenronde.”

Gaat Van Bommel zijn contract bij Antwerp wel uitdienen?

  • Ja, daar gaat hij wel slagen
  • Nee, gaat hem niet lukken
83+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie