UPDATE: Flinke dreun voor Van de Beek definitief

Foto: UPDATE: Flinke dreun voor Van de Beek definitief

Donny van de Beek gaat volgens Bild de komende periode niet op jacht naar Europees succes. Volgens het Duitse dagblad schrijft Eintracht Frankfurt de Nederlandse middenvelder niet in voor het restant van de Conference League.

Gehuurde middenvelder niet op Europese lijst

Dit komt toch als een verrassing, aangezien de huurling van Manchester United de eerste drie duels nog in de basis begon bij zijn nieuwe club. Naast Van de Beek haalde Eintracht ook Sasa Kalajdzic en Hugo Ekitiké. Bild weet dat deze twee aanwinst, in tegenstelling tot Van de Beek, wél tot de Europese selectie behoren van de Duitse subtopper. Dat geldt eveneens voor oud-PSV’er Philipp Max, die op zijn beurt in de eerste seizoenshelft niet was ingeschreven.

Oud-PSV’er krijgt de voorkeur

Volgens de berichtgeving is Max boven Van de Beek verkozen, omdat de verdediger wordt gezien als stand-in van Niels Nkounkou. Zo dreigt de Nederlandse middenvelder buiten de boot te vallen, al is het nog afwachten tot het definitieve nieuws. De Duitsers hebben op de huurling naar verluidt een koopoptie van tien miljoen euro.

UPDATE: Eintracht bevestigt niet-inschrijven

Inmiddels is het definitief: Donny van de Beek is niet ingeschreven voor het Europese voetbal van Eintracht Frankfurt in de tweede seizoenshelft. Journalist Florian Plettenberg van de BILD schrijft over die beslissing: “Van de Beek heeft tijd nodig om zijn ritme te vinden.”

Eintracht speelt binnenkort in de tussenronde van de Conference League een tweeluik met het Belgische Union Sint-Gillis. Omdat elke club halverwege het seizoen slechts drie wijzigingen mag doorvoere, stond de nummer zes uit de Bundesliga voor een lastige keuze. Dit pakt nadelig uit voor Van de Beek, die zaterdag in het uitduel met 1. FC Köln nog negentig minuten op de bank bleef.

Snap jij deze beslissing?

  • Ja
  • Nee..
333+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie