‘Unnerstall niet enige transferblunder PSV’

Foto: ‘Unnerstall niet enige transferblunder PSV’

Nu Joël Drommel een zwak seizoen kent, en Lars Unnerstall juist vaak uitblinkt bij FC Twente, wordt vaak gezegd dat PSV de Duitser nooit had moeten inruilen. Maar volgens Kees Kist hebben de Eindhovenaren óók een fout gemaakt door Michal Sadílek (met optie tot koop) te verhuren aan de Tukkers.

Kist neemt Sadílek op in zijn Elftal van de Week in De Telegraaf, na de 1-2 zege van Twente op RKC vrijdagavond. “Hij doet het echt goed. Hij is echt een betrouwbare en stabiele middenvelder. Hij heeft een goede passing, ziet het spelletje goed. Een speler die ze bij PSV, dat hem verhuurt, echt zouden kunnen gebruiken in de selectie.”

Ook Unnerstall staat in de ploeg van Kist, oud-speler van onder meer AZ. “Hij heeft zó veel uitstraling en ik snap nog steeds m’n God niet waarom hij weg is bij PSV.” Kritiek op het ‘meevoetballende gedeelte’ slaat de rapporteur in de wind. “Het gaat om ballen tegenhouden – dat kan hij fantastisch – en verder ophouden. Alleen die bal aan je verdedigers geven, dat is toch niet zo moeilijk?”

‘Ik speel niet voor het geld’

Een week geleden zei Sadílek overigens zelf al over zijn toekomst, in VoetbalTijd: “Ik denk dat iedere speler ambitie heeft. Ik wil in Engeland in Italië spelen. Ik zou zeggen dat als ik volgend seizoen in Nederland zou spelen, dat ik het liefst bij FC Twente wil spelen. Ik heb tegen mijn zaakwaarnemer gezegd dat ik na de play-offs met Tsjechië pas wil praten over volgend seizoen. Als ik hier zou willen spelen volgend seizoen, dan moet ik salaris gaan inleveren. Maar ik speel voetbal omdat ik het leuk vind en dat kun je terugzien op het veld. Ik speel niet voor het geld.”

Wint FC Twente komend weekend ook van Cambuur? Waag een gokje bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door FC Twente (@fctwente)

PSV had Sadilek niet moeten laten gaan

  • Eens
  • Oneens
145+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie