‘Uit beeld geraakte Oranje-international hoopt stiekem nog op EK’

Foto: ‘Uit beeld geraakte Oranje-international hoopt stiekem nog op EK’

Arnaut Danjuma maakt het seizoen mogelijk niet af bij Everton. De Nederlandse vleugelaanvaller komt in Engeland weinig aan bod, waardoor zijn huurperiode wellicht eerder ophoudt dan gepland.

Danjuma verpietert op de bank bij Everton

Danjuma staat nog tot medio 2026 onder contract bij Villarreal, dat hem dit seizoen verhuurt aan Everton. Mogelijk wordt die periode van een heel seizoen niet afgemaakt. Halverwege kan geconcludeerd worden dat geen van de partijen nog gelukkig is met de huidige situatie. In de beginfase kreeg de 6-voudig Oranje-international nog de kans met drie basisplaatsen op rij. Daarin kon Danjuma niet voldoende overtuigen, waarna hij het moest doen met een reserverol. In 17 officiële duels kwam hij tot twee treffers.

Franse move kan uitkomst bieden

FootMercato schrijft dinsdag dat Olympique Lyon aast op de diensten van de Nederlander met Nigeriaanse roots. Volgens het medium hopen de Fransen Danjuma voor de rest van het seizoen te kunnen huren. Daarbij zou het geïnteresseerd zijn om een koopoptie te bedingen, al mag die niet meer dan 15 miljoen euro kosten. Mocht dat niet haalbaar zijn is huren zonder koopoptie ook mogelijk voor OL. De gevallen Franse topclub staat momenteel slechts vijftiende in de Ligue 1, en hoopt middels winterse versterkingen de weg omhoog in te zetten.

De voorbije jaren is de loopbaan van Danjuma wat in het slop geraakt. In zijn hoogtijdagen bij Villarreal groeide zijn transferwaarde nog naar 50 miljoen euro, maar daar is inmiddels nog 17 miljoen van over. Ook lijkt hij niet meer nadrukkelijk in beeld bij het Nederlands elftal, al denkt FootMercato dat hij met een goed half jaar bij Lyon nog kans maakt op het EK 2024. Danjuma zou naar verluidt de move naar Frankrijk wel zien zitten, Everton moet nog wel overtuigd worden om mee te werken.

Danjuma een optie voor het EK?

  • Een goede Danjuma is altijd in beeld!
  • Nee, zeker niet
450+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie