Oranje-international moet geduld hebben voor rentree

Foto: Oranje-international moet geduld hebben voor rentree

Sean Dyche heeft duidelijkheid gegeven over het herstel van Arnaut Danjuma. De Nederlander zou aardig op weg zijn, maar het duel met AFC Bournemouth komt nog te vroeg.

Danjuma bijna hersteld van enkelblessure

Dit voetbaljaar komt Danjuma voor Everton in actie. Sinds januari staat de buitenspeler echter langs de kant met een enkelblessure. De aanvaller herstelt daar al twee maanden van, maar is nog altijd niet fit genoeg bevonden om terug te keren op het veld. Dat is ook aankomend weekend het geval, meldt hoofdtrainer Dyche.

“Hij is net terug op het veld, vandaag (donderdag, red.) heeft hij echt pas voor het eerst met de groep meegetraind”, stelt Dyche. “Hij heeft nog even nodig, maar ik geloof nog steeds in zijn talent. Zijn blessure was pech, want hij deed het daarvoor goed en nu duurt het iets langer voor hij hersteld is.”

Grote uitdaging voor Everton

Het wordt dit seizoen voor Everton nog een flinke uitdaging om in de Premier League te blijven spelen. De club uit Liverpool kreeg een puntenaftrek van 6 en staat daardoor op de zestiende positie in de Engelse competitie. Nottingham Forest kreeg onlangs 4 punten aftrek.

Met Bournemouth treft het een club op de dertiende positie op de ranglijst. Het heeft 10 punten meer dan Everton en is vrijwel zeker van lijfsbehoud. De komende wedstrijd was voor Danjuma een bijzondere geweest: tussen 2019 en 2021 speelde hij twee seizoenen voor Bournemouth.

Moet Danjuma terugkeren in Oranje?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
52+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie