‘Twintig finales’ voor Volendam: “Helaas niet goed genoeg geweest”

Foto: ‘Twintig finales’ voor Volendam: “Helaas niet goed genoeg geweest”

Voor FC Volendam wacht een loodzware tweede seizoenshelft, net zoals dat de eerste seizoenshelft ook loodzwaar was. Het Andere Oranje staat stijf onderaan in de Eredivisie.

“We moeten voor lijfsbehoud zorgen. Er zijn nog twintig wedstrijden te gaan en dat zijn voor ons twintig finales. Dat is een pittige beklimming, maar niets is onmogelijk”, vertelt trainer Wim Jonk aan de NOS. Geld voor wintertransfers is er niet. “Maar dat wisten we van tevoren. Als je naar de Eredivisie gaat, moet je zorgen dat je portemonnee is gevuld. Dat is helaas niet vanaf het begin goed genoeg geweest. Dus moeten we nu kijken of we daarin nog mogelijkheden kunnen creëren.”

Met name achterin moet het beter, vindt Jonk. “Zeker verdedigend hebben we echt veel werk te doen. Maar we hebben ook wedstrijden gehad waarin we aanvallend de kansen niet hebben benut waardoor we geen punten hebben gehaald.”

Eiting

Middenvelder Carel Eiting besluit: “Ik ben een positief mens. De zon schijnt vandaag, dat is al positief. De intensiteit op de training is superhoog. Iedereen is gemotiveerd en gedreven. En we hebben onderling goed gepraat om zoveel mogelijk alle koppen in dezelfde richting te krijgen.”

De Grolsch Veste

Eredivisie

6 januari 2023

20:00

Twente
FC Emmen
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 6 januari 2023 19:59.

Wordt Volendam laatste dit seizoen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
53+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie