Trauner spreekt zich uit over ‘Feyenoord-vertrek’

Foto: Trauner spreekt zich uit over ‘Feyenoord-vertrek’

Feyenoord kwalificeerde zich dankzij een 1-0 overwinning op Lazio voor de volgende ronde van de Europa League. Een prestatie van formaat vindt Gernot Trauner na de leegloop van afgelopen zomer. De Oostenrijkse verdediger heeft zelf nooit overwogen om Feyenoord afgelopen zomer te verlaten.

In gesprek met Sky Sport Austria spreekt Trauner van een ongelofelijke prestatie, nadat er zoveel transfers hebben plaatsgevonden bij Feyenoord. “Een groot compliment naar de trainer en de scouting. Iedereen in de club weet welke richting we op willen. Als eerste stap hebben we spelers gehaald die pasten in deze visie.”

Trauner zag dan ook dat Feyenoord een moeilijk begin van het seizoen kende. “Aan het begin hebben we gezien dat nog niet alles zo goed paste. Er was een aantal spelers dat aan het begin veel speelde en in de loop van het seizoen gewisseld is. De trainer weet hoe hij wil spelen. We zijn desondanks niet op het niveau van vorig seizoen, dat is logisch want ieder team ontwikkelt zich in de loop van het seizoen.”

Feyenoord moet stappen zetten

De Oostenrijker beseft, dat ondanks de groepswinst in de Europa League, Feyenoord nog wel stappen moet zetten. “We moeten de prestatie natuurlijk wel op waarde schatten. We weten dat we de Europa League groep niet hebben gedomineerd, vorig jaar domineerden we de groep wel. Het belangrijkste is dat we door zijn. We moeten ons nog meer ontwikkelen om echt grote prestaties neer te kunnen zetten.”

Trauner heeft nooit overwogen om Feyenoord afgelopen zomer te verlaten. “Ik heb alles ontspannen afgewacht. Ik wist dat er interesse zou komen, maar voor mij was dat niet beter dan Feyenoord. Ik heb vier jaar getekend, ook om rust te creëren voor mijn familie. Wij voelen ons goed in Rotterdam, ik voel me goed bij de club en de fans. Dat is voor mij belangrijk.”

Kan Feyenoord de Europa League winnen?

  • Ja, ze maken kans
  • Nee, daar missen ze de kwaliteit voor
1602+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie