TRANSFERUURTJE: Feyenoord versus PSV, groot Frenkie-nieuws

Foto: TRANSFERUURTJE: Feyenoord versus PSV, groot Frenkie-nieuws

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Eigenlijk presteert sc Heerenveen dit seizoen vooralsnog opperbest en dat betekent dat de spelers van de Friezen meer en meer in de picture komen te staan. Milan van Ewijk bijvoorbeeld, die naar eigen zeggen gevolgd wordt door zowel Feyenoord als PSV. De vleugelverdediger denkt voorzichtig al aan een vertrek uit het Abe Lenstra Stadion, vertelt hij aan Voetbal International: “Ik weet dat Feyenoord, PSV en een paar buitenlandse clubs me volgen. Dat is natuurlijk heel erg gaaf.” Wat doet dat precies met hem? “Niet zoveel, ik speel gewoon lekker mijn wedstrijden en zorg dat ik zo goed als mogelijk presteer. Als een club mij wil halen, dan hoor ik het vanzelf wel. Het leidt mij in ieder geval op geen enkele manier af.”

Antony transfereerde vrij laat in de window nog van Ajax naar Manchester United voor honderd miljoen euro, maar oefenmeester Alfred Schreuder zei daar niet blij mee te zijn. Hij toonde zich behoorlijk sikkeneurig in het voetbalpraatprogramma Rondo… De coach liet onder meer weten: “Als je Ajax bent, is het gewoon slecht dat dit gebeurt. Ik snap het als je een of twee dagen teleurgesteld bent, maar je bent ook een professional. Maar binnen een paar dagen heb je wel door wat er aan de hand is. Dan ga ik gewoon verder met de jongens die er wel bij zijn.” 

“Er zijn natuurlijk meerdere mensen die erover beslissen”, vervolgde Schreuder. “Ik vind het gewoon slecht dat het gebeurt. Ik ben er ook boos over. Waar zijn we nou mee bezig? Dat frustreert je als trainer. Dan denk ik: je bent verdomme gewoon speler. Je moet gewoon je ding doen. Ik praat met hem erover en hoor zijn kant van het verhaal. Je probeert het als trainer van je af te schuiven en verder te gaan met de jongens die je wel hebt. Maar mijn persoonlijke gevoel is dat het gewoon slecht is.” Inmiddels is de trainer echter bijgedraaid, want op het clubkanaal van zijn werkgever zegt hij nu: “Het is heel begrijpelijk dat Ajax zo’n speler verkoopt. Dat is de reden dat hij naar Ajax komt, daar leeft Ajax van. Dus het is een goed signaal. Maar het moment is vervelend voor een trainer.”

PSV moet dit boekjaar minimaal één toptransfer bewerkstelligen om zwarte cijfers te schrijven en daarvoor komen eigenlijk maar twee spelers in aanmerking: Cody Gakpo en Ibrahim Sangaré. Het is een kolfje naar de hand van AC Milan… Volgens het Italiaanse medium Calciomercato hebben de Rossoneri de oren gespitst. De regerend landskampioen van de Serie A zou Sangaré maar wat graag naar het San Siro willen halen en aangezien PSV wel móét verkopen… Nog niet zo heel lang geleden verlengde de Ivoriaanse mannetjesputter zijn contract in het Philips Stadion tot medio 2027, maar we weten dat hij in de aankomende zomertransferperiode voor een vast bedrag uit Eindhoven mag vertrekken. Om welk bedrag het precies gaat is echter onbekend.

Buitenland:

Volgens het Spaanse medium Cadena SER gaan FC Barcelona en Frenkie de Jong aan het einde van het huidige voetbalseizoen om de tafel om het salaris van de middenvelder in het Camp Nou-stadion naar beneden bij te stellen. Het jaarloon van de international van het Nederlands elftal in Catalonië is al een tijdje een heikel punt. In de ‘coronaperiode’ leverde De Jong een gedeelte van zijn salaris in, waardoor hij op dit moment naar verluidt recht heeft op liefst twintig miljoen euro per seizoen. En die uitgave past niet in de nieuwe budgettering van Barcelona. In de voorbije zomer kwam het tot een botsing: Barça vond zelfs een akkoord met Manchester United om de oud-Ajacied van de hand te doen. Die kwam er echter niet uit met The Red Devils, waarna voorzitter Joan Laporta begon te dreigen met juridische stappen. Het contract van De Jong zou namelijk tot stand zijn gekomen door ‘criminele activiteiten’ van het vorige bestuur van de Primera División-grootmacht. Maar nu zou de Nederlander dus tóch bereid zijn gevonden om water bij de wijn te doen.

TIP: Verdien 1.80 keer je inleg als Barça van Internazionale wint!

Sangaré naar Milan?

  • Ik zie het gebeuren
  • Ik zie dat niet gebeuren
54+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
17+
Bayern München trekt grens: “Kan niet wachten tot Sint-juttemis”
23:29
57+
‘Ajax had Henderson helemaal niet nodig’
23:14
12+
‘Ten Hag richt pijlen op centrumspits Real Madrid’
22:48
13+
Oranje-international moet geduld hebben voor rentree
22:32
292+
‘Groot Noa Lang-nieuws bij PSV’
22:15
36+
Clubicoon Bayern München spreekt zich uit: “Onmogelijk”
21:46
160+
‘FC Utrecht neemt rigoureus besluit’
21:27
311+
Toptalent kiest voor Ajax: “Geweldig”
21:16
121+
‘Bayern München verrast met nieuwe hoofdtrainer’
20:47
360+
Derksen vreest voor ‘lachwekkend’ besluit Ajax
20:30
98+
‘Xavi blijft bij Barcelona’
20:13
86+
Advocaat laat grote droom uitkomen: “Mega blij”
19:45
415+
‘Feyenoord sluit miljoenendeal met Qatarees bedrijf’
19:29
221+
Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman
19:14
189+
Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”
18:52
542+
‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’
18:31
56+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
92+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
36+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
108+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie