TRANSFERUURTJE: Ajax trendsetter, Real Madrid teleurgesteld

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax trendsetter, Real Madrid teleurgesteld

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Het begint er meer en meer op te lijken dat oefenmeester Erik ten Hag van Ajax het tijd vindt om verder te kijken: hij gaat in de zomer vermoedelijk naar Manchester United of een andere Europese topclub. De Amsterdammers krijgen echter wél geld voor de Tukker. De Telegraaf bericht op zaterdagochtend: “Technisch manager Gerry Hamstra en zijn rechterhand Klaas-Jan Huntelaar maken overuren. Om Ten Hag in april 2021 zijn contract te laten verlengen tot de zomer van 2023 en hem ertoe te verleiden nog minimaal één seizoen in Amsterdam te blijven, kwam Overmars een gelimiteerde transfersom van ruim twee miljoen euro overeen.” De krant vervolgt: “Kortom, als de trainer besluit naar Manchester United te gaan, dan levert dat Ajax – net als eerder bij Peter Bosz (Dortmund, vijf miljoen) en Alfred Schreuder (Hoffenheim, één miljoen) – geld op. Daarmee zijn de Amsterdammers trendsetter in Nederland. Maar liever dan dat worden zij dadelijk ‘gewoon’ kampioen van Nederland.”

Erik ten Hag lijkt momenteel dé kandidaat te zijn om het stokje van interim-manager Ralf Rangnick over te nemen bij Manchester United. Maar wat als de Tukker ‘nee’ zegt tegen The Red Devils en (op termijn) voor Manchester City kiest? Coach Josep Guardiola van The Citizens werd daar gisteren naar gevraagd op zijn persconferentie. De Catalaan kent Ten Hag nog van hun gezamenlijke tijd bij Bayern München: “Hij is een ongelooflijk persoon, een ongelooflijk mens. Ik was verrast hoe bescheiden en hoe goed hij was. Als je de laatste jaren naar Ajax kijkt, dan zie je hoeveel kwaliteiten hij heeft. Het is een genoegen om daarnaar te kijken, op meerdere fronten.” Vervolgens grapte hij: “Wil je dat ik wegga? Ontsla je me? Je vraagt of hij mij zou kunnen opvolgen bij Man City? Zeker, ik denk dat hij zeker een van de personen is die mij zou kunnen opvolgen. Zeker gezien de manier waarop hij de wedstrijden benadert.”

Er heerst onvrede binnen Real Madrid. De Spaanse topclub had voor medio 2023 op Ryan Gravenberch gerekend, maar de Ajax-middenvelder wil zijn club een transfer bezorgen en zal daarom deze zomer al een stap maken. Volgens Defensacentral.com waren de Madrilenen zeer gecharmeerd van Gravenberch. Het idee was om hem nog een jaar in Amsterdam te laten spelen om hem dan transfervrij op te pikken, maar de middenvelder wil deze zomer al verkocht worden. Het Spaanse medium heeft vernomen dat dit geen optie is voor de leiding in het Bernabéu. Real Madrid wil deze zomer geen transfersom spenderen aan Gravenberch. De negentienjarige middenvelder lijkt zodoende een streep te kunnen zetten door De Koninklijke. Bayern München heeft de beste papieren, met Manchester United en Juventus als mogelijke concurrenten.

Feyenoord lijkt deze zomer een relatieve fooi te verdienen aan de verkoop van Marcos Senesi. Volgens Il Corriere dello Sport en Calciomercato zal de Argentijnse verdediger voor een bescheiden bedrag in de markt worden gezet. De Italiaanse sportkrant heeft vernomen dat er vooral uit de Serie A belangstelling is getoond. AS Roma zou al contact hebben met zijn management, maar de club van coach José Mourinho heeft concurrentie. Ook de Italiaanse titelverdediger Internazionale en Fiorentina worden genoemd als opties. Senesi heeft op Transfermarkt een waarde van twaalf miljoen euro, maar volgens het Italiaanse medium is hij al voor zo’n tien miljoen op te halen. Dat mag een fooi heten, al is er mogelijk nog één en ander mogelijk qua bonussen. Niet alleen kocht Feyenoord de Argentijn zelf voor zeven miljoen euro, maar ook werd in het verleden meer dan het dubbele gevraagd.

Verdien 1.80 keer je inleg als Feyenoord van Slavia Praag wint!

10 miljoen voor Senesi?

  • Wel heel weinig
  • Mooi bedrag
35+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:33
0+
Driessen voorspelt wie nog af gaan vallen uit voorselectie Oranje
18:20
8+
Berghuis: “Heb erover nagedacht hoe we dit moeten aanpakken..”
18:03
51+
Slot reageert op mogelijke opvolger: ‘Heb hem hoog zitten’
17:48
0+
Tragisch privénieuws over Wesley Sneijder
17:34
146+
‘Eerste Heerenveen-aankoop onder Van Persie is PSV-speler’
17:16
28+
Slot over Geertruida, Timber, Bijlow: ‘Voorbarig te zeggen dat ze meegaan’
17:00
9+
COMPLOTTHEORIEËN op Ibiza, Farioli geen KOEKENBAKKER | Twee Viertje met Aad #83
16:48
145+
Brendan Rodgers naar Eredivisie-topclub?
16:33
74+
Pikante aanstelling Bas Nijhuis dit weekend
16:20
112+
Tegenvaller voor Noa Lang, Bosz snapt Ibiza-kritiek
16:09
87+
Lasse Schöne hakt knoop over toekomst definitief door
16:06
32+
‘PEC verliest Thy aan Azië, Eredivisie-transfer voor Namli’
15:50
651+
Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Slot mist 11 (!) spelers
15:38
44+
Van Nistelrooij licht tipje van de sluier over zijn toekomstplan
15:25
90+
De Mos betreurt van keuze Ajax én Feyenoord
15:00
130+
Mikos Gouka schept duidelijkheid over ‘De Vrij en Feyenoord’
14:50
13+
Oranje lijkt David Alaba niet tegen te komen
14:22
550+
‘Erik ten Hag-ontslag én drama’
14:00
98+
Bizar scenario mogelijk om CL-ticket: dit gebeurt er als Twente en AZ gelijk eindigen
13:39
810+
‘Jade Anna verklapt transfer’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie