Toulouse twijfelt niet aan Europees avontuur: “Ik zorg er persoonlijk voor”

Foto: Toulouse twijfelt niet aan Europees avontuur: “Ik zorg er persoonlijk voor”

Toulouse is in extase na de winst van het Franse bekertoernooi. Normaliter zou dat een Europees ticket opleveren, maar de kans bestaat dat de stuntploeg daarvan verstoren blijft komend seizoen.

Discussie na Franse bekerwinst

Toulouse haalde in de finale zaterdagavond met 5-1 uit tegen Nantes. Door de Zuid-Fransen dezelfde eigenaar heeft als AC Milan, het Amerikaanse investeringsfonds Red Bird, is het mogelijk dat Toulouse wordt uitgesloten van Europees voetbal. Dan zou er sprake zijn van belangenverstrengeling.

Voorzitter Damien Comolli verwacht dat de Ligue 1-club na veertien jaar gewoon weer in Europa kan spelen. “Wij hebben onze aanvraag voor Europees voetbal vrijdagavond ingediend bij de FFF (Franse voetbalbond, red.). We hebben alle vereiste documenten aangeleverd die nodig zijn voor een UEFA-licentie, dus het was erg positief. Ik ga er persoonlijk voor zorgen dat wij volgend seizoen in Europa zullen spelen’, verzekerde de preses tegenover RMC.

“Voldoen aan alle voorwaarden”

“We hebben hier gesprekken over gevoerd met de FFF en zij hebben ons verteld dat we absoluut aan alle voorwaarden hebben voldaan. Als de UEFA nog vragen voor ons heeft, zijn wij uiteraard beschikbaar”, besloot Comolli. De Nederlandse enclave van Toulouse had een groot aandeel in de bekerzege. Thijs Dallinga (2) en Zakaria Aboukhlal wisten te scoren, terwijl Branco van der Boomen en Stijn Spierings verantwoordelijk waren voor assists.

Scoort Dallinga de eerste tegen Lens?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Logisch als ze Europa inmogen?

  • Tuurlijk wel
  • Nee, vind ik niet
59+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie