‘Toulouse tikt weer miljoenen af voor Eredivisie-aankoop’

Foto: ‘Toulouse tikt weer miljoenen af voor Eredivisie-aankoop’

NEC staat op het punt om een flinke transferklapper te maken. Voetbal International meldt dat Nijmegenaren Ibrahim Cissoko voor een miljoenenbedrag gaan verkopen aan Toulouse. NEC zou tot een akkoord zijn gekomen met de Franse club over een transfer van de twintigjarige aanvaller.

Miljoenentransfer Cissoko

Cissoko komt voort uit de jeugdopleiding van NEC, waar hij na zijn overstap in 2016 van Vitesse terecht kwam. In het seizoen 2021/2022 brak de aanvaller door en liet hij direct een goede indruk achter spelend vanaf de linkervleugel. Onder trainer Rogier Meijer kon Cissoko dit seizoen echter niet rekenen op een vaste basisplaats.

Dat NEC nu zaken doet met Toulouse is een logische gedachte, ook al omdat de vleugelspeler geen vaste waarde is. Bovendien kunnen de Nijmegenaren het geld goed gebruiken om het begrotingstekort te dekken meldt het weekblad. Bij Toulouse staan nog een aantal oude bekenden onder contract met Thijs Dallinga en Zakaria Aboukhlal. Branco van den Boomen heeft de Franse club wel verlaten en gaat spelen voor Ajax, terwijl Stijn Spierings in de nadrukkelijke belangstelling staat van PSV.

Met de transfer van Cissoko is naar verluidt een bedrag van ongeveer 2,5 miljoen euro gemoeid. Daarmee gaat de aanvaller behoren tot de duurste uitgaande transfers van NEC.

Is het een goede zet van NEC om Cissoko te verkopen?

  • Ja, absoluut
  • Nee, hadden ze moeten houden
318+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie