Toornstra: “Ik ben wel voor Feyenoord, maar niet tegen Ajax”

Foto: Toornstra: “Ik ben wel voor Feyenoord, maar niet tegen Ajax”

De sfeer bij FC Utrecht is deze week een stuk beter dan de afgelopen tijd. De overwinning op Ajax zorgde voor lachende gezichten, ook bij Jens Toornstra. De middenvelder begon op de bank, maar mocht invallen en was belangrijk door de 3-3 te scoren. Een mooi moment voor de oud-speler van Feyenoord. “Van Ajax winnen geeft een boost.”

Interview met Jens Toornstra over de winst op Ajax

In gesprek met SoccerNews-presentatrice Anouk Hoogendijk kon Toornstra een glimlach niet onderdrukken. “Het gaat goed. We hebben weer een keer gewonnen. Dat was fijn opstaan maandag”, aldus Toornstra. “Deze hadden we echt hard nodig. We zijn matig begonnen aan de competitie. Dat geldt ook voor Ajax natuurlijk. Een overwinning was wel even lekker. Als je verliest in de sfeer op de club een beetje down de dag na de wedstrijd. Het was nu lekker om maandag vrolijk binnen te komen.”

De wedstrijd tegen Ajax is voor FC Utrecht altijd een speciale. Een overwinning op de rivaal smaakt in de Domstad extra zoet. “Deze wedstrijd leeft hier altijd extra. Dat merkte je ook. De sfeer was heel goed, heel leuk. De supporters waren extra blij dat we van Ajax wonnen.” Toornstra, die als Feyenoorder ook al rivaliteit had met Ajax, hecht niet meer waarde aan zijn doelpunt dan normaal. “Nee, dat is voor mij niet specialer dan in andere wedstrijden. Ik ben wel voor Feyenoord, natuurlijk. Maar het is niet zo dat ik tegen Ajax ben.”

Toornstra vierde zijn goal met Mark van der Maarel, die als reservespeler het veld opliep en meejuichte. “Dat is mijn maatje. Ik heb in mijn eerste periode bij Utrecht, tien jaar geleden ook met hem samengespeeld. Hij komt bij mij uit de buurt en we hebben altijd contact gehouden. Hij stond na mijn goal voor mijn neus, dus dat kwam mooi uit.”

AJAX maakt GEEN kans en UTRECHT wil DOORSPELEN | SN Weekly met Anouk Hoogendijk #15

Moeizame start

De 4-3 uitslag betekende pas de tweede overwinning van Utrecht dit seizoen. Broodnodig en hopelijk voor de spelers en coach Ron Jans het begin van de wederopstanding. “Het geeft veel vertrouwen gegeven aan de groep. Van Ajax winnen geeft een boost. Aankomend weekend spelen we in Sittard tegen Fortuna. Ik hoop dat we die ook winnen zodat we een serie kunnen neerzetten en de weg omhoog terugvinden.”

Voor Toornstra persoonlijk is 2023-2024 wisselvallig begonnen. Hij heeft geen vaste basisplaats, maar werd wel opnieuw vader. Tegelijkertijd lag hij er ook een week uit door hoge koorts. “We hebben geen bloedtesten gedaan, maar ik heb een week met veertig graden koorts op bed geleden. Mijn vriendin had er eigenlijk een klein kind bij. Maar we hebben het overleefd. Het gaat goed met de kleine, dat is het belangrijkste. Ik ben ook weer fit en hoop weer meer te spelen. We gaan ons best doen.”

Toornsta verdient een basisplaats bij Utrecht

  • Ja, hij heeft nog steeds zijn kwaliteiten.
  • Nee, hij is terecht wisselspeler.
264+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie