Toernooi met Spurs, Celtic en Borussia voor jubileum Feyenoord

Soccernews

[img align=left]uploads/kuip.jpg[/img] Feyenoord viert volgend jaar het 100-jarig bestaan onder meer met een groot toernooi in de Kuip waarvoor Borussia Dortmund, Tottenham Hotspur en Celtic Glasgow uitgenodigd worden.

Dat deelnemersveld is niet toevallig gekozen. Het zijn de drie clubs waartegen Feyenoord zijn Europa Cup-finales speelde: tegen Celtic in 1970, Tottenham Hotspur in 1974 en versus Dortmund in de UEFA Cup-eindstrijd van 2002.

Het toernooi moet in de zomermaanden van 2008 plaatshebben, zo maakte de directie gisteren bekend op de nieuwjaarsreceptie.

Daar werd ook het speciale logo voor het jubileumjaar getoond. Het is een terugkeer naar het roemruchte verleden. Toen werden en hoofdletter ‘F’ en de woorden Feyenoord Rotterdam ook in goud geschreven. In het huidige logo zijn deze wit.

Feyenoord zal het jaar 2008 beginnen met vier shows voor supporters in Ahoy. De afsluiting is in december met een groots evenement in de Kuip. Op 19 juli, de dag waarop de club precies een eeuw oud is, verschijnt een jubileumboek.

Feyenoord heeft verder het contract met hoofdsponsor Fortis met twee jaar verlengd. De nieuwe overeenkomst loopt tot en met het seizoen 2008-’09, met daarin een optie voor nog drie jaren.

Dat maakten de bank en de Rotterdamse club gisteren bekend. Hoeveel miljoenen Fortis per jaar betaalt voor het nieuwe contract, is niet openbaar gemaakt.

Fortis is sinds 2004 hoofdsponsor van Feyenoord. Daardoor stond de naam van dochterorganisatie Stad Rotterdam Verzekeringen op de shirts van de Rotterdamse club.

Volgens een woordvoerder van Fortis is de naamsbekendheid van het internationale concern de afgelopen jaren enorm toegenomen door de commerciële samenwerking met Feyenoord.

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie