Timber door het stof na ‘Ajax-uitschakeling’

Soccernews

Ajax had al een lastige opgave om te overwinteren in de Champions League, maar na de tweede nederlaag tegen Napoli is het schier onmogelijk geworden om de knock-out-fase van de Champions League te behalen. Jurriën Timber steekt de hand in eigen boezem bij RTL 7

De verdediger van Ajax, die tien (!) doelpunten tegen kreeg in twee wedstrijden tegen Napoli, zag dat zijn team tekort kwam tegen Napoli, maar ook in de CL in het algemeen. “We hebben weer verloren en het wordt lastig om nog door te gaan in de Champions League, dus ik ben best wel teleurgesteld”, stelde de verdediger. 

Ajax

De Oranje-international zag ook positieve punten, maar die zijn geen punten waard. “ls je het vergelijkt met vorige week denk ik dat we vandaag goede kansen hebben gehad en de wedstrijd ook anders had kunnen gaan. Na de tegendoelpunten blijven we gewoon voetballen en hebben we op zich wel kansen gecreëerd. Dat is ten opzichte van vorige week wel anders, maar het is zuur dat je er zo afgaat.”

Vooral de manier waarop Ajax de doelpunten tegen kreeg, deed Timber pijn. “Ze hadden drie kansen en twee goals. Dat is vervelend, te makkelijk en te kinderachtig”, zei de verdediger, die zelf nog een penalty veroorzaakte met een handsbal. “‘Ik ging voor de bal en blijkbaar had ik mijn hand te hoog. Hij kwam tegen mijn hand aan.”

Jurrien Timber

Volgens Timber lag het vooral aan een combinatie van defensieve instabiliteit en een aanval die niet scherp was. “Maar als de goals er zo makkelijk ingaan en je zulke doelpunten tegen krijgt is het gewoon moeilijk om écht iets terug te doen. We maken ze natuurlijk ook niet aan de andere kant, dus dan wordt het gewoon lastig.”

TIP: Wint Ajax van Excelsior? Pak 1.47x je inzet!

Heeft Timber een punt?

  • Ja
  • Nee
271+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie