Thierry Henry vergelijkt Chelsea-uitblinker met Van Persie

Foto: Thierry Henry vergelijkt Chelsea-uitblinker met Van Persie

Kai Havertz was gisteren één van de uitblinkers bij het dit seizoen stroef draaiende Chelsea. Het team uit Londen poetste tegen Borussia Dortmund een 1-0 achterstand weg door met 2-0 te winnen.. Thierry Henry is lovend over de Duitser en vergelijkt de 21-jarige aanvallende middenvelder zelfs met de Nederlandse legende Robin van Persie.

De voormalige international van Frankrijk, die tegenwoordig als analist fungeert, is bij CBS Sports vol lof over de Chelsea-aanvaller. Havertz doet hem denken aan Van Persie, met wie hij samenspeelde bij Arsenal: “Hij hield de bal heel goed vast. De manier waarop hij de bal kan vasthouden doet me soms een beetje denken aan Robin. Van Persie was heel goed met zijn linkervoet. Zijn aanname was altijd vlekkeloos.” 

Waar de kwaliteiten van de Duister zeker erkend worden, is er ook kritiek op Kai Havertz. Zo weet Chelsea dit seizoen moeilijk het net te vinden, waardoor de aanvallers van de Londenaren, onder wie Havertz, regelmatig kritiek ontvangen. Daarom ziet de Arsenal-legende nog een verbeterpunt voor Havertz: “Hij moet er nu voor zorgen dat hij dit vertaalt naar meer doelpunten”. 

‘We staan achter hem’

Een tegenvallende tiende plaats in de Premier league, met de recente miljoenenaankopen in het achterhoofd, zorgt ervoor dat Chelsea-manager Graham Potter allesbehalve zeker is van zijn plek. Ondanks de vele kritische geluiden staat de hoofdcoach echter nog fier overeind. Potter heeft niet alleen de steun van het bestuur, maar ook die van de spelers: “We staan dus 100 procent achter hem, ook al zien de mensen het misschien niet, maar ik denk dat nu iedereen vandaag zag dat hij een grote manager is”, geeft Kai Havertz aan. 

Ook gaat de Duister in op het kritiek die zijn trainer ontvangt: “We hebben honderden coaches in Engeland, zij denken dat ze het beter weten dan hij. Maar we weten in de kleedkamer dat hij een grote persoonlijkheid is, een grote manager voor ons en hij helpt ons allemaal veel – inclusief mij.”

Doet Havertz jou ook denken aan Van Persie?

  • Mij wel
  • Mij niet
53+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie