Ten Hag wuift ‘onzinnige’ Maguire-suggestie weg

Foto: Ten Hag wuift ‘onzinnige’ Maguire-suggestie weg

Op de persconferentie voorafgaand aan het FA Cup-deal met Reading ging Manchester United-manager Erik ten Hag in op de situatie van Harry Maguire. De verdediger bleef de afgelopen twee duels negentig minuten op de bank, maar Ten Hag ziet nog altijd een rol weggelegd voor de Engels international.

“Nee, hij is niet de vijfde keus, maar het is aan hem”, waarmee Ten Hag inging op de status van Maguire. Hij traint heel goed en voegt kwaliteit toe aan de trainingen. Dat verwacht ik van alle spelers. Hij moet vechten voor zijn positie. Soms kunnen dingen snel veranderen. Ik zie dat hij progressie boekt.”

Volgens Ten Hag had Maquire direct na het WK gespeeld in het League Cup-duel tegen Burnley, maar schitterde de Engelsman door afwezigheid vanwege ziekte. “Na het WK zou hij spelen, maar toen werd hij ziek. Daar kan ik niets aan doen. Dan ben je bezig met een goede reeks en moet hij wachten op zijn kans. Dat zijn de wetten van het topvoetbal. Je moet zorgen dat je er klaar voor bent als de kans komt.”

Harry Potter

Maguire speelde vervolgens nog wel tegen AFC Bournemouth en Charlton Athletic, maar moest door een schorsing de wedstrijd tegen Nottingham Forest weer aan zich voorbij laten gaan. Ten Hag kreeg vervolgens ook nog de lachers op zijn hand met een uitspraak over Marcus Rashford, die tegen Forest na een fraaie soloacties scoorde. De Nederlandse oefenmeester had voorafgaand aan dat doelpunt geroepen dat de spits creatief moest zijn en zijn eigen fantasie moest gebruiken. “Ik ben niet Harry Potter. Het gaat gewoon om vertrouwen. Iedere speler moet ervoor zorgen dat hij vertrouwen krijgt”, was nu het gevatte antwoord wat Ten Hag daarop gaf.

Moet United Maguire komende zomer verkopen?

  • Ja, hij is overbodig geworden
  • Nee, hij is een bruikbare kracht
195+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie