Ten Hag en invaller Malacia halen CL-ticket binnen met ManU

Erik ten Hag heeft in zijn eerste seizoen bij Manchester United voldaan aan de doelstelling: Champions League-voetbal halen. De Nederlandse coach zag zijn ploeg donderdagavond met 4-1 winnen van Chelsea. United is daarom niet meer in te halen door nummer 5 Liverpool.

Manchester United – Chelsea 4-1

Tyrell Malacia viel gelijk na rust in voor Luke Shaw. De oud-Feyenoorder zag de eerste helft vanaf de bank en had goed zicht op een heerlijk eerste bedrijf. Casemiro was de grote uitblinker. De Braziliaanse middenvelder was de dirigent van het ensemble van Ten Hag en zette zijn ploeg ook op het goede spoor. Met een mooie kopbal scoorde hij al in de 6e minuut. Nadat de VAR alles minutieus had bestudeerd bleef het doelpunt staan. Casemiro blonk verder uit met vernuftige passjes en uitstekende ingrepen.

Dat was ook wel nodig want Chelsea speelde ook lekker aanvallend. De Londense ploeg in crisis, de nummer 12 van de Premier League, kreeg ook een paar mooie kansen. Die waren echter niet besteed aan onder meer Kai Havertz en Mykhailo Mudryk. Aan de andere kant wist Anthony Martial wel het net te vinden. Op aangeven van Jadon Sancho zorgde hij nog voor rust voor de voorsprong van 2-0.

Antony op brancard naar de kant

Antony haalde de rust niet. Hij werd getackeld en schreeuwde het uit na een klein half uur spelen. Veel Engelsen spraken schande van in hun ogen nieuwe schwalbe, maar de Braziliaanse aanvaller leek deze keer wel degelijk een ernstige blessure te zijn opgelopen. In tranen en op een brancard verliet de oud-Ajacied het veld.

In de tweede helft bleef Manchester United gaan en in de 73e minuut beslist Bruno Fernandes de wedstrijd. De Portugese aanvoerder schoot binnen vanaf 11 meter. Even later maakte Marcus Rashford er 4-0 van. Vlak nadat Malacia nog een gele kaart pakte. Bij Chelsea mocht Hakim Ziyech nog even meedoen. Hij viel in de 82e minuut in voor voormalig PSV’er Noni Madueke. In de slotfase zorgde João Felix nog voor Chelsea’s eretreffer.

Zondag speelt United, dat nu derde staat, thuis tegen Fulham, Op zaterdag 3 juni is de FA Cup-finale tegen Manchester City. Met de winst van die beker kan Ten Hag helemaal spreken over een geweldig geslaagd debuutjaar bij Manchester United.

Gaat ManUnited volgend seizoen strijden om de titel?