Telegraaf: ‘Eigen blunders werden De Boer noodlottig’

Foto: Telegraaf: ‘Eigen blunders werden De Boer noodlottig’

Vanmiddag werd bekend dat Frank de Boer is opgestapt als bondscoach van Oranje. De Telegraaf noemt in een kritische analyse de punten op die de samenwerking uiteindelijk fataal werden, en tot een teleurstellend einde brachten.

Zo stelt de krant dat De Boer vanwege zijn eigen erfenis (ontslagen bij Crystal Palace, Inter Milan en Atalanta United) bij de start al op achterstand stond. “En wat de nieuwe man ook niet hielp, was dat Koeman de tandem Georginio Wijnaldum/Memphis Depay in elkaar zette en De Boer die tot ongenoegen van de middenvelder en aanvaller weer ontmantelde.”

Verder heeft een gebrek aan communicatieve vaardigheden De Boer ook parten gespeeld, schrijft De Telegraaf. “Na de beschamende EK-uitschakeling kon het vertrek van De Boer nauwelijks uitblijven. Hij kende communicatief een moeilijke EK-aanloop in bijvoorbeeld de zaken ’Promes’, ’Cillessen’ en ’Babel’. Ook rond de bekendmaking van de definitieve EK-selectie ging het fout. De bondscoach zei alle afgevallen internationals persoonlijk te hebben gesproken, maar Jeremiah St. Juste vernam het nieuws via een journalist en Anwar El Ghazi ontving een WhatsApp-berichtje.”


“Het past in het beeld dat vele bronnen in en rondom Oranje schetsen. Dat De Boer misschien wel té graag bondscoach wilde worden en hij door de KNVB met een aantal lichtgewichten werd opgezadeld. Teammanager Fernando Arabal is in de verste verte geen Hans Jorritsma en de staf had schreeuwend behoefte aan een assistent met internationale ervaring als speler én trainer. De coaches Dwight Lodeweges, Maarten Stekelenburg en Ruud van Nistelrooy voldoen niet aan dat profiel en grepen tijdens Nederland-Tsjechië niet in toen De Boer Oranjes veruit gevaarlijkste aanvaller Donyell Malen wisselde voor Quincy Promes. Omdat data hem dat aangaven.”

De krant besluit: “Zo ging De Boer zijn vertrek tegemoet en daardoor blijft het dienstverband van de oud-speler van onder meer Ajax, FC Barcelona en Oranje beperkt tot vijftien interlands, twee minder dan zijn oud-ploeggenoot Danny Blind en zelfs 28 minder dan zijn voormalige coach Louis van Gaal. Van de vijftien wedstrijden won De Boer er acht en speelde hij er vier gelijk. De laatste van de drie nederlagen, in Boedapest tegen de nummer veertig van de wereld Tsjechië, werd hem noodlottig.”

De Boer was wel degelijk nog de juiste man op de juiste plek

  • Eens
  • Oneens
208+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie