‘Taylor groeit uit tot Ajax-badboy’

Foto: ‘Taylor groeit uit tot Ajax-badboy’

Kenneth Taylor stond tegen FC Den Bosch noodgedwongen in de basis. De negentienjarige middenvelder verving de geblesseerde Edson Álvarez. De jongeling scoorde opnieuw en kreeg, net als eerder dit seizoen, kritiek op zijn manier van juichen.

Niet alleen in de ESPN-studio, waar Kees Kwakman en Kenneth Perez hun verbazing uitspraken over het provocerende gebaar tijdens het juichen, werd daar niet lekker op gereageerd. Scheidrechter Edwin van de Graaf gaf Taylor geel wegens het juichen.

Alfred Schreuder was niet te spreken over het gedrag van zijn middenvelder, vertelde de Ajax-trainer na afloop. “Als je een uitwedstrijd speelt moet je het publiek niet opfokken. Je moet rustig blijven. Dit is niet nodig, vind ik.”

Kwakman stelde dat Taylor dit soort streken beter kan laten. “Dat hij dat dansje wil doen is prima, maar het is dan niet handig om naar die Den Bosch-supporters te wijzen.”Eerst reageer je spontaan als je gescoord hebt, dan gaat er van alles door je heen. En dan moeten we ook nog even dit doen met Conceição en wacht even, ik doe ook nog even dit. Het is zo gekunsteld.”

Kenneth Taylor: badboy van Ajax

Dat er een lading bier richting de juichende Ajacieden werd gegooid, voelde voor Perez bijna als logisch. “Het is geen vrijbrief voor supporters om bier te gooien, maar alsjeblieft zeg…”

Over het voetbaltechnische gedeelte, en vooral de ontwikkeling die Taylor doorgemaakt heeft, is Perez positief. De oud-aanvallende middenvelder stelt dat Taylor altijd onderweg wil zijn en dit op een andere manier invult dan de andere loper zonder bal bij de Amsterdammers.

Perez: “Het is geen Klaassen, die daar een heel goed gevoel voor heeft. Hij moet ook van verder komen. Hij moest voor zijn gevoel meer in de controle spelen en misschien heeft hij nu wat meer vrijheid gekregen.”

Taylor scoort tegen FC Twente

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

45+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie