‘Tadic staat open voor Ajax-terugkeer’

Foto: ‘Tadic staat open voor Ajax-terugkeer’

Dusan Tadic verliet Ajax afgelopen zomer door de achterdeur, maar is in de toekomst van plan om bij de Amsterdammers terug te keren. Dat vertelt Freek Jansen in de Pak Schaal Podcast van Voetbal International.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Vertrek Tadic naar Fenerbahçe

De aanvaller kwam aan het begin van het seizoen 2018-2019 voor Ajax te spelen en pakte direct zijn leidersrol. In zijn eerste seizoen in Amsterdam leverde het een groot succes op. Met onder meer Hakim Ziyech, Donny van de Beek, Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong in de gelederen, pakte de club de dubbel en kwam het tot de halve finale van de Champions League.

Gedurende de voorbije jaren ging de club steeds verder achteruit. Afgelopen seizoen trok Tadic de grens: de voetballer vond dat er iets bij Ajax moest veranderen. Toen hij in de zomer doorkreeg dat de club onder leiding van Sven Mislintat niet de gewenste koers ging varen, koos Tadic eieren voor zijn geld en vertrok hij naar Fenerbahçe.

Toekomst als trainer bij Ajax

Na meer dan tien wedstrijden te hebben gespeeld, zijn de Turkse media nog altijd zeer enthousiast over de versterking. Hij staat met de club bovenaan in de competitie en is een van de leiders van het team. Het is de verwachting dat Tadic zijn loopbaan in Turkije zal afmaken en vervolgens zal terugkeren bij Ajax, om jeugdtrainer te worden.

“Absoluut wil hij nog terugkomen”, benadrukt Jansen. “Ik denk dat hij wel over een paar jaar terugkomt, als hij klaar is met voetballen. Ik zie in hem over tien jaar echt wel als de trainer van Ajax en dat wil hij zelf ook.” Volgens de journalist vindt Tadic het nog altijd jammer hoe het is gelopen. “Hij heeft onwijs geprobeerd om alles bij elkaar te houden en het goed te laten gaan. Het was alleen trekken aan een dood paard.”

Wordt Tadic ooit de trainer van Ajax?

  • Ja, ik denk het wel
  • Nee, ik verwacht het niet
7516+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie