Tadic radeloos: “Ik weet het allemaal niet meer”

Foto: Tadic radeloos: “Ik weet het allemaal niet meer”

Het ongeloof straalt er een dag na de blamage tegen FC Volendam (1-1 in eigen huis) nog altijd vanaf bij Ajax-captain Dusan Tadic. De remise kostte trainer Alfred Schreuder zijn baan.

“Ik weet het allemaal niet meer. Het is onacceptabel en onwerkelijk. Het is pijnlijk, we moeten opstaan, we moeten iets veranderen. Dit is geen Ajax. Ajax wint, Ajax heeft blijdschap en prijzen nodig”, vertelt Tadic voor de camera bij ESPN.

Het ontslag van Schreuder doet de Serviër pijn. “Ik vind het heel jammer voor hem. Ik vind hem nog steeds een goede coach.” Onverwachts kwam het congé echter niet. “Als je zo’n lange tijd niet weet te winnen bij een grote club als Ajax, dan weet je dat dit de volgende stap wordt. Dat zei hij gisteravond zelf ook, dat het een normaal proces is in het voetbal.”

‘Geen idee hoe, maar het moet gebeuren’

“We hebben zoveel gepraat en we moesten het gister laten zien, maar dat hebben we niet gedaan. Nu moeten we karakter tonen, excuses zijn er niet meer. Het ligt alleen aan ons, wij staan op het veld.” En dus zit er nog maar één ding op, weet Tadic: “Het maakt mij geen moer uit hoe, maar we moeten wedstrijden gaan winnen.”

Tot slot erkent de linkspoot dat er ‘veel frustratie in de selectie leeft’. “En een heleboel emotie. Zeker omdat je om deze club geeft. Het is heel moeilijk, maar we moeten er weer bovenop komen. Ik heb geen idee hoe, maar het moet gebeuren.”

Tadic moet uit de basis

  • Eens
  • Oneens
379+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie