Szymanski richt zijn vizier op Ajax en PSV

Foto: Szymanski richt zijn vizier op Ajax en PSV

Sebastian Szymanski wordt dit seizoen door Feyenoord gehuurd van Dinamo Kiev. Of de koopclausule (tien miljoen euro) gelicht gaat worden, meoten we nog afwachten, maar zeker is dat de Pool na de winterstop wil blijven vlammen voor de Rotterdammers. Dat vertelt hij in een interview met Laczy Nas Pilka.

Voor nu richt hij zich op het WK, met Polen. “Ik voel me goed. Ik ben voorbereid op een hoog niveau. De laatste wedstrijden bij Feyenoord bevestigen dat alleen maar. Nu wil ik deze vorm vasthouden en me van mijn beste kant laten zien op het WK. Ik hoop dat het hete klimaat in Qatar me er niet van weerhoudt om dit te doen.”

Tot dusver was Szymanski goed voor zes goals en drie assists in dertien competitieduels, mede dankzij hem werd Feyenoord ‘winterkampioen’. “We hebben het hele seizoen op hoog niveau gespeeld. Het gebeurde ook dat als we wedstrijden wonnen, PSV of Ajax soms punten verspeelden. Het is goed dat we onze kansen voor de winterstop in de competitie hebben benut, in januari zal het voor ons zeker gemakkelijker zijn om terug te keren naar de competitie. Ik ben blij met mijn assists en doelpunten. Ja, het was een geslaagde eerste seizoenshelft.”

‘Ajax en PSV hebben nog niet het laatste woord gezegd’

“We zijn ons er echter van bewust dat de tweede seizoenshelft erg moeilijk zal worden en de ploegen van Ajax en PSV hebben nog niet het laatste woord gezegd. We moeten in elke wedstrijd het beste van onszelf geven. We willen dit seizoen de dominantie van Ajax en PSV doorbreken. Dit doel motiveert ons enorm. De Eredivisie is een zeer goede competitie, perfect om te pronken met je aanvallende vaardigheden.”

Tot dusver genoot Szymanski dan ook met volle teugen in De Kuip. Meer dan-ie bij Dinamo Moskou deed. “Natuurlijk moet elke beslissing zorgvuldig worden overwogen, waarbij alle voor- en nadelen worden afgewogen. Voor mij is het ook enorm belangrijk hoe de andere partij zich gedraagt. Toen ik besloot Moskou te verlaten, werd er veel gepraat over naar Spanje gaan of een heel andere competitie en team dan Feyenoord, maar zij toonde echter de grootste inzet. Het is belangrijk dat een speler ziet en voelt dat het team jou nodig heeft en de coach jou wil. Dat was vroeger ook zo bij Dinamo. Daarom wist ik dat Feyenoord op dit moment de beste keuze was, want er was veel interesse. Ik ben blij dat al mijn beslissingen om van club te veranderen tot nu toe de juiste zijn geweest. Ik hoop dat dat ook nu het geval zal zijn.”

Stadium 974

World Cup Grp. C

22 november 2022

17:00

Mexico
Poland
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 22 november 2022 16:57.

Speelt Szymanski volgend seizoen ook nog bij Feyenoord?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
1923+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie