Sydney van Hooijdonk laat duidelijk transfergeluid horen

Foto: Sydney van Hooijdonk laat duidelijk transfergeluid horen

Sydney van Hooijdonk vertrok afgelopen zomer van NAC Breda naar Bologna, maar in Italië komt hij nog amper aan spelen toe. Club en speler willen dan ook een verhuur gaan realiseren in januari aanstaande, zo bevestigt de spits in de BN/De Stem vandaag.

De teller van Van Hooijdonk staat bij Bologna pas op 39 minuten. “Terwijl ik dat zelf wel graag wilde.. In samenspraak met Bologna is nu afgesproken dat ik toch word verhuurd. De komende weken wordt duidelijk wat het gaat worden.”

Met name sc Heerenveen, dat een concurrent voor Henk Veerman er bij wil, wordt genoemd. “Ik weet niet of ik een terugkeer naar Nederland moet willen. Dan kom ik weer onder een vergrootglas te liggen. ‘Als je teruggaat naar Nederland, moet je opboksen tegen allerlei verwachtingen’, zei Thom (Haye, red.). Daar heeft hij gelijk in. In Italië heb ik daar geen last van, omdat niemand mij nog kent.” Het liefst wordt Van Hooijdonk verhuurd binnen Italië. Dat geniet ook de voorkeur boven bijvoorbeeld Engeland. “Ga ik daar naartoe, zou ik de taal verder moeten leren via mijn laptop. Dat gaat natuurlijk minder snel dan in Italië te blijven wonen.”

Geen spijt

Ondanks alles heeft hij nog geen spijt van zijn keuze. “Bologna is de ideale stap om voor het eerst naar het buitenland te gaan. Het is erg leerzaam. De stad is geweldig. En bij de club lopen veel jonge, talentvolle en internationale spelers. Alleen heb ik me daarom nooit gevoeld. Ik voel vertrouwen en zit lekker in mijn vel. Het eerste half jaar is precies gegaan zoals ik had verwacht. Doordat ik in het begin wat vaker inviel, hoopte ik dat er meer in zou zitten. Dat is heel menselijk. Maar met verwachtingen krijg je ook weer teleurstellingen. Dan is het goed terug te schakelen en te beseffen waar ik vandaan kom.”

Wint Heerenveen na de winter bij Twente? Odd 3.60!

Bologna was een goede keuze van hem

  • Eens
  • Oneens
102+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie