Super League 2.0 op komst: “Nederland luistert”

Foto: Super League 2.0 op komst: “Nederland luistert”

Onder grote druk werd de Super League afgeschoten, maar inmiddels is er een Super League 2.0 in de maak. Volgens initiatiefnemer Bernd Reichart is er ook vanuit Nederland toenemende steun.

Toenemende steun voor andere opzet

“Ik merk dat er in Nederland naar ons geluisterd wordt. En ergens is dat ook heel logisch”, vertelt Reichart aan het Algemeen Dagblad. “Jullie hebben een rijke voetbalhistorie en prachtige clubs: Ajax, PSV, Feyenoord, AZ, noem maar op. Maar allemaal worstelen ze met hun huidige positie binnen het veranderende Europese voetbal. Dat thema wordt in de komende jaren alleen maar relevanter.”

De voormalig RTL Duitsland-CEO weet dat er nog altijd weerstand bestaat, maar volgens hem is er geleerd van eerdere fouten. “De Super League zoals die nú op tafel ligt, wordt juist een open competitie voor zestig tot tachtig Europese clubs, te bereiken via de eigen nationale competities. Een systeem met promotie en degradatie. Een competitie die de hele voetbalpiramide structureel kan helpen.”

“Zowel de Europese topclubs als de categorieën daaronder, tot aan het amateurvoetbal en vrouwenvoetbal aan toe. Én met de nationale competities als stevige basis. Solidariteit is een van de belangrijke pijlers onder het plan”, zo benadrukt de Duitser, die wijst op de ‘economische overmacht van de Engelse Premier League’. “Als die ontwikkeling zo doorzet, ontstaat er straks één nationale competitie die de macht heeft om al het Europese toptalent bij elkaar te kopen. Een team dat degradeert uit de Premier League, heeft nu al vele malen meer inkomsten dan heel grote traditieclubs uit andere Europese landen.”

Een goed plan?

  • Ja
  • Nee
585+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie