Suárez per direct naar Ajax

Soccernews

[img align=left]uploads/suarez, luis [closeup].jpg[/img]Luis Suárez maakt alsnog de overstap van FC Groningen naar Ajax. De aanvaller die al tweemaal een arbitragezaak aanspande tegen FC Groningen, heeft donderdag een overeenstemming bereikt met de Amsterdammers.

FC Groningen heeft voor de 20-jarige Uruguayaan ruim acht miljoen euro ontvangen. Ook krijgt de club uit het noorden nog een bonus van één miljoen euro afhankelijk van de sportieve prestaties van Ajax in de komende twee seizoenen.

Gelijk na de uitspraak van KNVB in de arbitragezaak van Suárez tegen zijn werkgever FC Groningen, waarbij de club in het gelijk werd gesteld en de spits niet zijn droomtransfer naar Ajax kon afdwingen, nam een delegatie uit Amsterdam opnieuw het voortouw in een gesprek met de directie van Groningen. De afgevaardigden van Ajax hebben uiteindelijk toe moeten geven aan de vraagprijs van negen miljoen, het bedrag dat de noorderlingen in eerste instantie ook al voor hun talent vroegen.

Groningen-directeur Hans Nijland was bedroefd over de gang van zaken, maar denkt dat dit uiteindelijk de beste oplossing is geweest. “Wij denken dat deze afwikkeling voor alle partijen in deze situatie de juiste oplossing is en wensen Luis veel succes bij Ajax en in zijn verdere carrière. Om de transfer tot stand te laten komen heeft het management van Suárez – dat recht heeft op een bepaald percentage van de transfersom – water bij de wijn gedaan.”

Suárez heeft er slechts een jaar opzitten van zijn driejarige verbintenis bij Groningen. Toen hij vorige zomer arriveerde op de Nederlandse velden is er zelfs een optie tot twee jaar verlengen aan het contract toegevoegd. Al snel was de jeugdinternational één van de smaakmakers in de Eredivisie. Hij heeft zelfs zijn debuut gemaakt in het nationale A-elftal van Uruguay. Daarnaast heeft hij tien keer het net weten te vinden in 29 competitieduels.

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie