Studio Voetbal-rel om Steijn-uitspraken: “Gewoon mond houden”

Foto: Studio Voetbal-rel om Steijn-uitspraken: “Gewoon mond houden”

Maurice Steijn wordt mogelijk de nieuwe trainer van sc Heerenveen. De oud-trainer van Ajax werd gespot in een hotel, waar hij sprak met het management van de Friezen. Daarnaast verscheen de oefenmeester onlangs bij Rondo, waar hij zich uitliet over zijn mislukte periode in Ajax. Daarin zorgde Steijn voor opschudding met zijn uitspraak om de sportpsycholoog van Almere City te omschrijven als ‘dat wijf van Almere’. Bij Studio Voetbal leverde die uitspraak de nodige discussie op.

Steijn-uitspraken zorgen voor verhitte Studio Voetbal-discussie

Mogelijk gaat Steijn volgend seizoen bij Heerenveen aan de slag, maar verslaggever Jeroen Stekelenburg vindt dat de Friezen vanwege het taalgebruik van de oefenmeester niet met hem in zee moeten gaan. “Hij had het over ‘dat wijf van Almere’. Ik zou niet met zo iemand in gesprek gaan over een functie binnen een club. Ik vond dat zo ordinair en onbeschoft”, luidde het duidelijk oordeel van de verslaggever.

Van der Vaart noemde dat echter een onzinnig argument van Stekelenburg. “Als iemand over je praat dat je er geen reet van kan, dan denk je dat over haar. We mogen toch eerlijk zijn? We zijn toch allemaal mens? Hij had haar wel beter gewoon ‘die vrouw’ kunnen noemen.”

Stekelenburg stelde er echter totaal ander in te staan dan Van der Vaart. “Dat Steijn het stom of dom vindt dat er op een bepaalde manier over hem gepraat wordt snap ik. Maar dat kan je dan toch anders verwoorden? De hoofdtrainer is het uithangbord van de club.” Volgens Van der Vaart had Steijn nooit bij Rondo moeten gaan zitten. “Er is toch geen goed woord over Ajax te zeggen. Hij moet gewoon zijn mond houden.”

Moet Heerenveen in zee gaan met Steijn?

  • Ja, prima trainer
  • Nee, niet aan beginnen
591+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie