Studio Voetbal-gasten voorspellen Ajax – PSV

Foto: Studio Voetbal-gasten voorspellen Ajax – PSV

Bij Studio Voetbal voorziet men problemen voor Ajax tegen PSV als het met dezelfde achterhoede aantreedt als tegen Heracles Almelo. Pierre van Hooijdonk voorziet dan een nederlaag, terwijl ook tafelgasten Michiel Kramer en Ibrahim Afellay niet enthousiast raken van de piepjonge Ajax-defensie.

Luxepositie voor PSV

Afellay zegt aan tafel bij het praatprogramma het gat tussen Ajax en PSV nog altijd groot te vinden. “PSV zit in een luxepositie. Als ze verliezen, is er nog niets aan de hand. PSV heeft zoveel individuele kwaliteiten, dat ze te allen tijde een goal kunnen maken. En met spelers als Bakayoko, Lozano, Luuk de Jong en Tillman kunnen ze profiteren van de zwakte bij Ajax: de achterste linie.”

Hoewel Ajax aanvallend behoorlijk oogde in Almelo, daar zag Afellay de Amsterdammers defensie nog kwetsbaar ogen. “Verdedigend is het nog steeds gatenkaas bij Ajax. De rechtsback (Tristan Gooijer, red.) is pas net ingepast, de linksback (Ar’jany Martha) is eigenlijk een buitenspeler. Hato is zeventien jaar en die maakt ook z’n foutjes. Terecht, dat mag ook, maar van hem wordt al verwacht dat hij leidinggeeft.”

Kat in het bakkie voor PSV

Van Hooijdonk stelt dat de achterhoede eerder bij Jong Ajax past. “Als Ajax deze vier opstelt zaterdag, is het kat in het bakkie voor PSV”, waarbij de voetbalanalist ook nog Devyne Rensch in zijn betoog betrekt. Ook Michiel Kramer voorspelt niet veel goeds voor Ajax. “De voorste vier van Ajax zijn echt goed, maar de jongens daarachter zijn zoekende. Ze zijn heel jong, dus je kunt niet verwachten dat ze het elftal leiding gaan geven. Normaal gesproken is PSV de bovenliggende partij.”

Moet Van ‘t Schip ingrijpen in de achterhoede van Ajax?

  • Ja, absoluut
  • Nee, staat prima zo
1328+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie