Stroef Real Madrid voorkomt ternauwernood puntenverlies

Foto: Stroef Real Madrid voorkomt ternauwernood puntenverlies

Real Madrid heeft woensdagavond thuis tegen Real Mallorca de drie punten gepakt. Makkelijk ging dat echter niet: verdediger Antonio Rüdiger maakte een kwartier voor tijd de enige treffer. De bezoekers hadden ook de nodige mogelijkheden om toe te slaan.

Real wint met minimaal verschil van Mallorca

Na een break rond de feestdagen van zo’n twee weken hervatte Real Madrid de competitie met een thuiswedstrijd tegen Real Mallorca. Op papier een niet al te lastige horde voor de ploeg van Carlo Ancelotti. De Italiaanse coach verraste vorige week met zijn contractverlening in de Spaanse hoofdstad. Veel media, en dan vooral de Braziliaanse media, wisten zeker dat de ervaren oefenmeester komende zomer de bondscoach van De Goddelijke Kanaries zou worden. Het bleef echter bij een flirt.

Rentree Vinícius

In het doel van de gastheren kreeg Andriy Lunin de voorkeur boven Kepa Arrizabalaga. Daarnaast was het tijd voor de terugkeer van Vinícius Júnior, die met een hamstringblessure bijna twee maanden aan de kant stond. Bij de bezoekers was het een mooi moment voor de Belgische verdediger Siebe Van der Heyden. Vijf jaar geleden kwam hij nog een seizoen uit voor FC Eindhoven, terwijl hij het nu in het Santiago Bernabéu op mocht nemen tegen de grote sterren van Real. Al binnen een minuut kreeg hij wel de gele prent na een overtreding.

Na twintig minuten kreeg Vinícius een grote kans om zijn rentree op te luisteren met een treffer. De Braziliaanse aanvaller werd voor het doel gezet door een prachtige pass van Luka Modric, maar hij schoot voorlangs. Vinícius creëerde even later een mogelijkheid voor zichzelf. Nadat de dribbelaar een tegenstander een panna had gegeven kon zijn poging doelman Predrag Rajkovic niet verschalken. De Servische sluitpost onderscheidde zich bij de eilandbewoners met de nodige reddingen.

Bezoekers ook gevaarlijk

Mallorca kwam er zelf ook geregeld gevaarlijk uit en wist de gehavende Real-defensie, zonder David Alaba, Éder Militão en Thibaut Courtois, geregeld aan het wankelen te brengen. Vlak voor rust leken de bezoekers brutaal op voorsprong te komen, maar de kopbal van Antonio Sánchez bleef via de onderkant van de lat buiten het doel. Na rust werden de thuisfans nogmaals aan het schrikken gebracht. Dit keer was het Samu Costa die de buitenkant van de paal raakte.

Rüdiger redt thuisploeg

Vinícius hield het precies een uur voor. Hij maakte plaats voor Brahim Díaz, ook Joselu moest voor een offensieve impuls bij Real zorgen. Mallorca, dat van de ploegen uit het rechterrijtje de minst gepasseerde defensie heeft, hield lange tijd stand in Madrid. In de 78ste zette Luka Modric voor bij een corner, Antonio Rüdiger zocht naar ruimte en plaatste zijn kopbal knap in de verre hoek: 1-0.

Zo kon de grootmacht opgelucht ademhalen, net als tijdens de laatste wedstrijd van 2023. Toen was het Lucas Vázquez die Real in de slotfase drie punten bezorgde tegen Alavés, nu won het wederom met minimale cijfers. De druk ligt zo weer bij achtervolgers Girona, Atlético Madrid en FC Barcelona. De eerste twee van dit rijtje spelen later vanavond tegen elkaar.

Scoreverloop: 1-0 (’78) A.Rüdiger

Ben je onder de indruk van Real?

  • Ja, blijft een geweldig team
  • Nou, vaak niet
33+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie